У четвер 19 жовтня Верховна Рада прийняла в цілому Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» №6327.

Верховна Рада включила до порядку денного сьомої сесії законопроекти про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) №7203 і про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) №6773 та направила їх для висновку до Конституційного Суду.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали Міністра соціальної політики Андрія Реву, який поінформував про хід реалізації основних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», та Міністра юстиції Павла Петренка, який доповів про результати роботи системи безоплатної правової допомоги, яку надає українським громадянам Міністерство юстиції.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі подякував Президенту Мальти Марі-Луіз Колейро Прека за «дуже тверду позицію» щодо захисту українського суверенітету і територіальної цілісності.

Міжпарламентські зв’язки.

Народний депутат Артур Герасимов очолив делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ із спостереження за виборами Президента Республіки Киргизстан.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із членом парламентського Комітету у закордонних справах Парламенту Фінляндії Ерккі Сакарі Туоміоя.

У парламентських комітетах триває законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад №7118-1.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», №6490.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин і Комітет з питань європейської інтеграції провели круглий стіл на тему: «Адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу: досягнення, пріоритети та виклики».

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянув питання щодо фінансування програми відселення мешканців житлових будинків "гнучкої" конструктивної системи у м. Херсоні та ряд законопроектів.

Комітет з питань бюджету рекомендує прийняти за основу та в цілому проект Закону про зміни до Держбюджету-2017 (щодо забезпечення житлом військовослужбовців) №7125.

Підкомітет з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету з питань запобігання і протидії корупції утворив робочу групу, яка готуватиме зміни до законодавства в частині державного фінансування політичних партій в Україні.

У Верховній Раді відбулися спільні комітетські слухання "Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України".

Захід організований трьома Комітетами: у закордонних справах, з питань європейської інтеграції та з питань національної безпеки і оборони.

Комітет з питань культури і духовності звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка з вимогою зупинити проведення будь-яких будівельних робіт на Поштовій площі у місті Києві у зв'язку із загрозою збереженню історичних артефактів.

Комітет з питань охорони здоров’я провів «круглий стіл» на тему: «Проблемні питання виконання органами виконавчої влади Закону України «Про гуманітарну допомогу» №1192-XIV від 22 жовтня 1999 року зі змінами для потреб антитерористичної операції».

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді включити до порядку денного сьомої сесії та направити до Конституційного Суду України для одержання висновку два законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради ухвалив експертні висновки до п’яти проектів законів та розглянув законопроекти щодо процедури призначення Омбудсмена.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримує законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівником.

У Комітеті з питань фінансової політики і банківської діяльності відбулася нарада з питань організації та проведення процедури фінансової реструктуризації та державних банків.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України опублікував дослідження щодо закордонного досвіду стимулювання відновлюваних джерел енергетики.

У Верховній Раді пройшла виставка «Українська Покрова».

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00