21 вересня відбувся брифінг Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко за підсумками робочого візиту у складі офіційної делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенком до м. Нью-Йорк, США.

У ході брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосила на важливості участі Президента України у відкритих дебатах високого рівня Ради Безпеки ООН. «Це унікальна можливість продемонструвати всьому світові українську позицію щодо необхідності активізації зусиль світової спільноти для деокупації Криму та Донбасу», - зауважила Ірина Геращенко.

Політик поінформувала, що 20 вересня 2017 року під час Саміту Ради Безпеки ООН українська сторона закликала світову спільноту підтримати ініціативу України про введення миротворчої місії на всю окуповану Російською Федерацією територію Донецької та Луганської областей - до українсько-російського кордону. Особливо було акцентовано на неможливості включення представників країни-окупанта - Росії – до складу миротворчої місію. Також було надано факти впливу Російської Федерації на ОРДЛО та участі російських військових у терористичній діяльності на Сході України.

Президент України під час свого виступу на Саміті Ради Безпеки ООН роз’яснив українську позиції стосовно мандату, який повинна отримати миротворча місія ООН.

Під час відкритих дебатів високого рівня Ради Безпеки ООН було приділено особливу увагу питанню звільнення заручників та необхідності тиску світової спільноти на Росію з вимогою звільнити всіх 144 заручників, які утримуються на тимчасово окупованих територіях, та про 16 політв’язнів, які утримуються як на території Російської Федерації, так і на території окупованого Криму.

Також політик відзначила, що питання України мало місце майже у кожному виступі європейських лідерів на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, що свідчить про усвідомлення загрози від дій Російської Федерації. Особливої уваги було приділено першому виступу Президента США Д. Трампа перед Асамблеєю, який закликав країни ООН поважати територіальну цілісність та суверенітет України.

Ірина Геращенко відзначила важливість другої зустрічі Президента України П. Порошенка та Президента США Д. Трампа протягом одного року, яка відбудеться 21 вересня, та звернула увагу присутніх на те, що зазначена зустріч вперше має місце у рамках Саміту Генеральної Асамблеї ООН.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомила, що під час візиту також відбулась зустріч української делегації з керівництвом Військової академії США «Вест-Пойнт» у місті Вест-Пойнт, штат Нью-Йорк, де було обговорено можливість активізації українсько-американської співпраці в оборонній сфері, зокрема щодо проведення спільних навчань та тренінгів.

Народний депутат України Ірина Геращенко поінформувала присутніх про позитивне сприйняття європейськими партнерами освітньої реформи в Україні, та наголосила на тому, що нещодавно прийнятий Закон України «Про освіту» повністю відповідає Європейській Хартії з прав людини.

Парламентарій також поінформувала про рішення Сенату США щодо виділення коштів Україні у розмірі 500 млн. доларів, зокрема і на програму розмінування. Окремо політик відзначила кропітку роботу учасників української делегації упродовж робочого візиту до Сполучених Штатів Америки.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30