Делегація Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС відвідує з робочою поїздкою Дніпропетровську та Донецьку області.

Дводенна програма перебування делегації на сході України насичена зустрічами та подіями. Відбулися зустрічі з військовими, огляд пошкоджених житлових будинків м. Авдіївки, було організовано відвідування Авдіївського коксохімічного заводу. Члени делегації спілкувалися з представниками обласної адміністрації, неурядових організацій, з якими обговорювали низку важливих питань щодо екології та безпеки регіону.

«Найбільше уваги під час зустрічей було приділено вирішенню трьох ключових проблем, а саме: безперебійне забезпечення мешканців міста електроенергією та газом , постачання питної води, а також загальна техногенна ситуація в місті», - зазначила народний депутат Марія Іонова і додала, що програма насичена не лише організаційно, а й емоційно. Вона зауважила: «Якщо мені за роки російської агресії довелося вже з кілька десятків разів бувати в Авдіївці, й мої почуття з часом дещо притупилися, то наші європейські колеги не могли втримати емоцій, з жахом і болем говорили про поламані людські долі, були вражені масштабами руйнувань цивільних житлових будинків».

За словами голови Донецької ОДА Павла Жебрівського, життя в Авдіївці нормалізується, жителі поступово повертаються до міста. Однак, зазначив він, існує проблема відновлення житлових будинків, оскільки будівельні компанії не виявляють особливого бажання працювати в зоні АТО.

Після відвідин коксохімічного заводу члени делегації завітали до громадського центру "Посмішка дитини", який фінансується за кошти Європейського Союзу. Побудова безпечного середовища для дітей та їхніх родин на сході України є ключовим завданням цього проекту.

Під час перебування у Покровську представники Парламентського Комітету побували в інформаційному агентстві "Вчасно", де реалізується проект "Голос місцевих ЗМІ". Тут ведеться дуже необхідна й корисна для регіону робота щодо інформування, донесення до населення достовірної інформації щодо ситуації. Окрім того, проект збирає історії переселенців із зони АТО. «На сьогоднішній день особливо важливо, аби люди на сході були поінформовані, і щоб ця інформація стала міцним щитом проти ворожої пропаганди», - зазначив народний депутат Андрій Лопушанський.

Під час дводенної робочої поїздки народні депутати та європарламентарії планують відвідати Дніпропетровську державну адміністрацію, де буде проаналізовано стан реформ , обговорено безпекову та техногенну ситуацію в регіоні.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50