Перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський взяв участь у першому засіданні Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії.

Під час свого виступу Олександр Домбровський визначив основну мету та філософію запровадження нового ринку електроенергії: «В центр Закону України «Про ринок електричної енергії України» ми поставили звичайного українця. Реалізація цього закону має дати можливість побороти монополію та побудувати абсолютно нову енергетичну модель. Електроенергія для українців має бути доступною, якісною та дешевою». Він зауважив, що «запровадження нового ринку електроенергії – це не реформа заради реформи, чи для перерозподілу ринку обсягом 150 млрд грн.;  це реформа - заради кожного українця». «Ця реформа спрямована на те, щоб кожен українець мав вільний доступ до дешевої та якісної електричної енергії на конкурентному ринку», - додав парламентарій.

Перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки також пояснив зміст та суть  роботи Координаційного центру: «Велика кількість заходів та прийняття відповідних нормативно-правових актів із впровадження нової моделі ринку потребує координації та об’єднання зусиль всіх основних учасників цього процесу, залучення до нього кращих вітчизняних та європейських фахівців галузі, які мають великий досвід у цій сфері. Ми не повинні повторювати помилки, які вже зробили інші країни під час реформування ринку електроенергії. Тому Координаційний центр повинен стати тим органом, який візьме на себе відповідальність за впровадження нової моделі ринку електричної енергії».

Крім того, Олександр Домбровський наголосив на необхідності активного залучення до роботи Координаційного центру європейських партнерів та міжнародних організацій.

На першому засіданні Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії було затверджено персональний склад Координаційного центру та регламент його роботи.

Довідка. 9 серпня 2017 р. Постановою КМУ № 599 утворено  Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії. Головою Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії є Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, співголовою - перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський. Заступниками голови Координаційного центру визначено голову НКРЕКП Дмитра Вовка та міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30