Зокрема, відбулася зустріч Г.Гопко зі Спеціальним посланником Уряду ФРН з питань реформування України у галузях урядування та децентралізації Ґеорґом Мільбрадтом.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання щодо політичної волі та готовність влади і опозиції давати більше повноважень на місцях, забезпечення прогнозованості фінансування та бюджетної автономії.

Учасники зустрічі торкнулися також питання щодо планів Верховної Ради України стосовно прийняття законодавчих змін у сфері децентралізації та необхідності активної комунікації із представниками об’єднаних територіальних громад з метою роз’яснення цих змін.

У ході зустрічі німецька сторона зазначила, що для Уряду Німеччини, який багато допомагає Україні, важливо, щоб реформи активно просувалися, місцеві громади отримували  більше можливостей для розвитку та залучення інвестицій.

Голова Комітету Г.Гопко подякувала Німеччині та її Канцлеру А.Меркель за незмінну позицію щодо України, підтримку нашої держави у сфері протидії російській агресії, важливу роль у вирішенні конфлікту на Сході України, за зусилля у відновленні територіальної цілісності та суверенітету, надання технічної та гуманітарної допомоги. Г.Гопко відзначила, що значний добровільний внесок ФРН до бюджету СММ ОБСЄ є одним з найбільших національних внесків.

Відбулася також зустріч Голови Комітету Г.Гопко з Головою Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністром екології Держави Ізраїль, Міністром у справах Єрусалиму З.ЕЛЬКІНИМ.

З українською сторони також взяли участь народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції М.Іонова, Державний секретар Міністерства закордонних справ України А.Заяць. З ізраїльською сторони Посол Держави Ізраїль в Україні Е.Бєлоцерковські, Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України О.Вишняков.

Під час зустрічі сторони висловили подяку один одному за активний розвиток політичного та міжпарламентського діалогу між Україною та Державою Ізраїль на високому та найвищому рівнях.

Голова Комітету окремо наголосила на важливості для українців в усьому світі визнання Ізраїлем Голодомору в Україні 1932-1933 років. Г.Гопко висловила сподівання щодо проведення найближчим часом офіційного візиту Прем’єр-міністра Держави Ізраїль Б.Нетаньяху в Україну, оскільки такий візит відповідає очікуванням українського політикуму та суспільства, а також засвідчить позитивну динаміку обміну візитами високого рівня.

М.Іонова подякувала за сприяння Ізраїлю в реабілітації військових та допомогу їх родинам. Вона поінформувала про критичну екологічну ситуацію, яка склалася на Сході України, а також про ризики техногенної катастрофи на цій території. Перший заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції зазначила, що Україна використовуватиме прогресивний досвід високих технологій Ізраїлю для вирішення подібних проблем.

Учасники зустрічі обговорили питання оборони, екологічної та енергетичної безпеки, співпраці у сфері охорони здоров’я, культурного і соціального співробітництва. Також питання правового забезпечення співпраці між державами у цих сферах.

Окрема увага була зосереджена на проблемних питаннях, які виникають при перетині кордону Держави Ізраїль громадянами України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31