Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів нагадав, що на вечірньому засіданні розглядатимуться подання Генерального прокурора України Юрій Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності деяких народних депутатів.

А.Парубій зачитав перше подання Генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Головуючий також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата Є.Дейдея.

А.Парубій надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету.

В обговоренні подання беруть участь представники депутатських фракцій і груп і народні депутати.

Представники деяких депутатських фракцій, зокрема, повідомили, що фракції будуть голосувати за всі подання Генерального прокурора.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Ю.Луценко, який попросив народних депутатів дати згоду на притягнення народного депутата Є.Дейлея до кримінальної відповідальності.

Народний депутат Євген Дейдей у заключному слові звернувся до народних депутатів з проханням проголосувати по совісті і по закону.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зазначив, що Комітет вважає подання недостатньо обгрунтованим, невмотивованим та не містить конкретних фактів, висновки слідства грунтуються на припущеннях, а законність одержання фактів є сумнівною, що не може підтверджувати факт вчинення народним депутатом Є.Дейдеєм кримінального порушення, передбаченого частиною третьою статті 368-2 Кримінального кодексу.

П.Пинзеник повідомив, що Комітет прийняв рішення ухвалити висновок щодо подання та направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата Є.Дейдея.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

«За» проголосувало 192 народних депутатів.

Подання за результатами голосування відхилене.

Народні депутати приступили до розгляду наступного подання Генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

А.Парубій зачитав резолюційну частину подання Генерального прокурора.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Олесь Довгий попросив голосуючого замість пояснення надати йому більше часу для виступу у заключному слові.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник повідомив, що Комітет розглянув за участю Генерального прокурора його подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

П.Пинзеник також повідомив, що Комітет ухвалив висновок щодо подання.

В обговоренні подання взяли участь представники депутатських фракцій і груп і народні депутати.

Генеральний прокурор Ю.Луценко у заключному слові попросив народних депутатів дати згоду на притягнення народного депутата О.Довгого до кримінальної відповідальності.

Народний депутат Олесь Довгий у виступі звернувся до народних депутатів з проханням підтримати подання Генерального прокурора і дати змогу виконати свою передвиборчу обіцянку про зняття депутатської недоторканності.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник сказав, що це подання є прецедентом для Верховної Ради.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

Народні депутати 251 голосом підтримали подання Генерального прокурора.

Парламентарії приступили до розгляду наступного подання Генерального прокурора про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового.

А.Парубій повідомив, що відповідне подання Генерального прокурора надійшло до Верховної Ради і зачитав резолюційну частину подання. Він також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата А.Лозового.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку для відповіді на запитання народних депутатів.

Генеральний прокурор Ю.Луценко відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Андрій Лозовий дав пояснення щодо подання. Він заявив, що це подання є необрунтованим.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання, у якому зазначається, що Комітет вважає, що це подання, підтриман та внесене до Верховної Ради Генеральним прокурором України Ю.Луценком, є законним і вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належно суб’єктом, однак є недостатньо обгрунтованим.

П.Пинзеник повідомив, що Комітет прийняв рішення ухвалити висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового і направити його та зазначене подання Голові Верховної Ради Украъни

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні подання.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор ЮЛуценко, народний депутат А.Лозовий і Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового.

Подання підтримали 177 парламентаріїв.

Подання за результатами голосування відхилене.

Головуючий оголосив до розгляду подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Максима Полякова.

А.Парубій повідомив, що відповідне подання Генерального прокурора надійшло до Верховної Ради і зачитав резолюційну частину подання. Він також повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув це подання та ухвалив висновок щодо нього, прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата М.Полякова.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Ю.Луценку.

Ю.Луценко відповідає на запитання народних депутатів.

Народний депутат Максим Поляков пояснив суть висунутих йому звинувачень. Він відкинув ці звинувачення, назвавши їх провокацією.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання.

Комітет вважає, що подання про надання згоди на про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова є законним та вмотивованим, оскільки ініційовано і подано належним суб’єктом подання, однак недостатньо обгрунтованим з точки зору доказової бази. Крім того, Комітет висловив обгрунтовані застереження щодо зловживання владою, повноваженнями в частині проведення оперативно-розшукових дій і звернувся до Генерального прокурора щодо вчинення працівниками НАБУ діянь, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 170 Кримінального кодексу.

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні подання.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Юрій Луценко, народний депутат Максим Поляков і Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова.

Народні депутати 250 голосами підтримали це подання.

Подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Максима Полякова за результатами голосування не були підтримані (за – відповідно 125 і 111 голосів).

Голова Верховної Ради України оголосив до розгляду подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата.

А.Парубій надав слово Генеральному прокурору Юрію Луценку, який відповів на запитання народних депутатів.

Народний депутат Борислав Розенблат дав пояснення стосовно подань Генерального прокурора.

Він закликав народних депутатів зняти з нього депутатську недоторканість з тим, щоб він міг захистити свою честь у судах.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання Генерального прокурора.

В обговоренні подань беруть участь представники депутатських фракцій і груп.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Юрій Луценко, народний депутат Борислав Розенблат і перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник.

Головуючий поставив на голосування подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата.

Народні депутати 296 голосами підтримали подання.

Подання Генерального прокурора Ю.Луценко про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата за результатами голосування не були підтримані (за – відповідно 183 і 181 голосів).

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18