Під час «години запитань до Уряду» у п’ятницю народні депутати заслухали Міністра екології та природних ресурсів щодо заходів, які здійснюються у природоохоронній сфері, та отримали відповіді від урядовців на свої запитання.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів у четвер зустріч з делегацією неформальної групи «Друзі європейської України» в Європейському Парламенті.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у складі делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенко перебувала з робочим візитом у США.

У парламентських комітетах триває законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув питання про відставку Міністра аграрної політики та продовольства Т.Кутового.

Комітет з питань бюджету розглянув звіт Рахункової палати за 2016 рік.

Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує законопроект щодо посилення державного контролю за охороною довкілля.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи схвалив рекомендації круглого столу на тему: «Екологічні проблеми Донбасу».

На слуханнях у Комітеті з питань запобігання і протидії корупції обговорено узагальнені Національним агентством з питань запобігання корупції пропозиції органів державної влади щодо обмеження відображення у відкритому доступі декларацій окремих категорій суб’єктів декларування.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко разом з литовськими парламентаріями перебувала з візитом у Берліні (ФРН).

Комітет з питань культури і духовності провів круглий стіл на тему: "Проблемні питання законодавчого забезпечення контрактної форми роботи у сфері культури, пов'язані з процедурою конкурсного відбору та порядком призначення керівників державних і комунальних закладів культури".

Комітет з питань культури і духовності розглянув питання переміщення музейно-архівних фондів Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва та Музею Української революції 1917–1921 років у зв’язку з аварійним станом будівель.

Комітет з питань національної безпеки і оборони переніс розгляд питання щодо укладеного у 2009 році контракту купівлі-продажу природнього газу та рішення Стокгольмського арбітражного суду.

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки обговорено законопроекти щодо альтернативних джерел енергії.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря закликав Президента України Петра Порошенка ініціювати проведення спеціального засідання Ради національної безпеки і оборони України з питань дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин ініціює створення Конкурсної комісії за участі представників правозахисних організацій з проведення відбору кандидатів на посаду Омбудсмена.

Комітет з питань правової політики та правосуддя розглянув доопрацьований законопроект про Конституційний Суд України.

У Комітеті з питань промислової політики та підприємництва обговорили проблеми та перспективи державно-приватного партнерства.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради рекомендує прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Регламенту щодо рейтингового голосування.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики провів виїзне засідання у Краматорську.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики схвалив проект Комунікаційної стратегії парламенту.

Законодавче вирішення проблеми соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам було обговорене під час засідання робочої групи утвореної при Комітеті з питань соціальної політики, захисту та пенсійного забезпечення.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності вчергове звертається до голів депутатських фракцій з проханням внести кандидатури членів наглядових рад державних ПАТ "Ощадбанк" та АТ "Укрексімбанк".
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30