Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Міністру екології та природних ресурсів України Остапу Семераку.

Урядовець доповів про заходи, які здійснюються у природоохоронній сфері.

О.Семерак, зокрема, наголосив на необхідності екологічної модернізації підприємств-забруднювачів.

Міністр також наголосив на необхідності вдосконалення бюджетного та податкового законодавства в частині підвищення фінансової дисципліни, підвищення ставки екологічного податку та розширення бази оподаткування, на модернізації українського законодавства.

«Вважаю, що назріла ситуація, коли ми повинні запровадити нові стимулюючі інструменти для екологічної модернізації підприємств-забруднювачів. І в цьому потрібна буде підтримка українського парламенту», - зазначив О.Семерак.

Міністр також вважає, що потребує вдосконалення механізм розподілу коштів між бюджетами. За його словами, «вкрай важливим є забезпечення контролю за фінансовим використанням і ефективністю використання коштів з Спеціального фонду як місцевих бюджетів, так і Державного бюджету».

Завершуючи виступ, О.Семерак сказав, що Україна рухається в напрямку розуміння пріоритетності захисту навколишнього природнього середовища.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман і члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

Прем’єр-міністр В.Гройсман, зокрема, відповідаючи на одне із запитань, зазначив, що зараз завданням Уряду є пришвидшити економічний ріст. «Детінізація і зростання економіки дали можливість нам перевиконати бюджет за п’ять місяців на 25 мільярдів гривень. І це не кінець. Це тільки початок», - наголосив він.

В.Гройсман розповів про реформи, які призведуть до макроекономічної стабілізації не на один рік, а на довгострокову перспективу.

Прем’єр-міністр, завершуючи відповідати на запитання, нагадав, що Уряд затвердив план дій до 2020 року, який має п’ять ключових пріоритетів, у тому числі, і економічне зростання. Тобто базові пріоритети, які ми ставимо, вони визначені Урядом і ми їх реалізовуємо.

В.Гройсман повідомив, що зараз Уряд готується до великої конференції у Лондоні, яка буде проведена спільно з Урядом Великої Британії, і яка буде присвячена Україні, реформам і міжнародній підтримці України.  

Він закликав парламентаріїв об’єднати зусилля і спільно рухатися у цьому напрямі.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31