«Україна та Грузія цього року відзначають 25 років відновлення дипломатичних відносин, і наші народи можуть пишатися цим першим значущим ювілеєм. Від імені Верховної Ради України запевняю, що Україна залишатиметься одним із найбільш надійних друзів і партнерів Грузії», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у рамках зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Міхеїлом Уклебою.

Співрозмовники обговорили аспекти україно-грузинських взаємин, зокрема, Спікер Українського Парламенту наголосив, що «офіційний Київ відзначає помітну інтенсифікацію політичного діалогу та амбіційний порядок денний українсько-грузинських відносин».

Що стосується міжпарламентської складової, сторони були обопільні у визнанні їх результативності з огляду на активний діалог депутатського корпусу. «В умовах триваючої російської агресії та тимчасової окупації певних територій України і Грузії нагальною залишається потреба у підвищенні рівня взаємодії між членами постійних делегацій Верховної України і Парламенту Грузії у рамках міжпарламентських асамблей провідних міжнародних організацій, зокрема, ПАРЄ, ПАЧЕС та ПА ГУАМ», - сказав А.Парубій.

«Україна і Грузія трансформувалися у важливих гравців сучасних міжнародних відносин та світової архітектури безпеки, які в умовах триваючої зовнішньої агресії і складного внутрішнього розвитку продовжують йти курсом демократичних перетворень та європейської і євроатлантичної інтеграції», - наголосив А.Парубій.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні М.Уклеба привітав українців з отриманням безвізового режиму з ЄС. «Отримання безвізового режиму – це великий успіх і велике досягнення України. Громадяни України отримали можливість вільно відвідувати Європу, і це для них дуже важливо», - сказав глава грузинської дипломатичної місії в Україні.  

У рамках зустрічі сторони обговорили важливість для обох держав офіційного візиту  Голови Верховної Ради України А.Парубія до Грузії, який запланований на 28-30 травня ц.р. та його участь,  в рамках перебування у Тбілісі, у роботі ПА НАТО. «Грузія чекає на Вас. Ваш візит стане важливим етапом на шляху спільної україно-грузинської інтеграції до європейської спільноти», - сказав М.Уклеба.

Голова Верховної Ради України А.Парубій у відповідь наголосив: «Україна та Грузія завжди йшли пліч-о-пліч шляхом до Європейського Союзу. Інтеграція до НАТО зробить наш шлях ще більш єдиним».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 березня 2024 17:05
28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30