Під час «години запитань до Уряду у п’ятницю 19 травня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман представив проект пенсійної реформи, яка базується на принципах відновлення соціальної справедливості, підвищення рівня пенсійних виплат, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, автоматичного осучаснення пенсій та досягнення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у відкритті Саміту Глав Парламентів Центральної та Східної Європи у Варшаві.

Голова Верховної Ради України А.Парубій у четвер провів зустріч з Головою Парламенту Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка К.Джайясурія.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив виставку-презентацію інформаційних ресурсів організацій, що співпрацюють з Парламентом.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко відбулось засідання «Мінської платформи» за участі Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з делегацією групи з міжпарламентських зв'язків з Україною Сейму Литви.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко взяла участь у вечорі-реквіємі на вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин схвалив рекомендації комітетських слухань про стан епізоотичної ситуації в Україні.

Комітет з питань бюджету на засіданні розглянув низку законопроектів щодо впливу на показники бюджету.

Комітет з питань європейської інтеграції провів слухання на тему: «Україна в міграційних процесах до ЄС: втрати та здобутки».

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про оперативно-розшукову діяльність".

Щорічна національна доповідь щодо реалізації засад антикорупційної політики в Україні буде презентована на парламентських слуханнях 24 травня.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з парламентською делегацією Королівства Саудівської Аравії.

Комітет з питань науки і освіти рекомендує прийняти за основу проект Закону “Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.

Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянув питання про запровадження новітніх механізмів забезпечення житлом військовослужбовців.

Комітетом з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки проведено "круглий стіл" на тему: "Фонд енергоефективності: міжнародний досвід та українські перспективи".

Комітет з питань промислової політики та підприємництва підтримав продовження дії експортного мита на металобрухт.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради розглянув ряд законопроектів про відповідальність народних депутатів.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув питання про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроект щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності звернувся до Президента України щодо якнайшвидшого внесення кандидатури на посаду голови Національного банку України.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Народні депутати взяли участь в акції на підтримку законопроектів щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюну.

В Інституті законодавства Верховної Ради України презентовано збірки законодавчих актів України «Законодавство України у сфері безпеки».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30