Ресурси організацій громадянського суспільства та міжнародних донорських організацій, що співпрацюють з Верховною Радою України, презентував  «Інформаційний ярмарок-2017». 

Це був вже дев’ятий захід, який проводився спільно з Апаратом Верховної Ради України, традиція організації таких експозицій була започаткована у 1998 році.

У цьогорічному ярмарку взяли участь понад 50 організацій. Співорганізатор заходу - Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з консорціумом відомих українських громадських об'єднань, - це, зокрема, ГО «Інтерньюз-Україна», Громадянська мережа «ОПОРА» та Лабораторія законодавчих ініціатив.

Мета заходу - поширення доступу до наявних ресурсів українських неурядових і міжнародних організацій для налагодження ефективнішої співпраці народних депутатів України, а також працівників Апарату Верховної Ради України з цими організаціями та досягнення завдяки такій співпраці більшої ефективності законотворчої роботи українського Парламенту.

Експозицію-презентацію відкрив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який наголосив, що без якісного європейського парламенту неможлива європейська Україна.

Під час відкриття виставки до присутніх також звернулася Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

Фотоекспозиція «Увага! Аварійно небезпечна Україна» була приурочена до IV Всесвітнього Тижня безпеки дорожнього руху, що проходив під егідою Організації Об'єднаних Націй.

В експозиції було представлено світлини 20 реальних аварій на дорогах України, що сталися протягом останнього року, та  інформаційні плакати з науковими фактами й статистикою про ключові фактори ризику, що відповідають за левову частку смертей та травм на дорогах: алкоголь, швидкість, ремені безпеки та мобільні телефони.

Організована експозиція Центром демократії та верховенства права, ГО «Vision Zero» в рамках Кампанії «За безпечні дороги» у співпраці з інформаційним порталом dtp.kiev.ua та проходила за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Партнери фотоекспозиції: Реанімаційний Пакет Реформ, Асоціація велосипедистів Києва, LEAD office, Національна платформа безпеки руху.

Експозиція до Дня матері під назвою "Відірваний листок" проходила за ініціативи Міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді "Рівні можливості".

Фотопроект присвячений жінкам-внутрішньо переміщеним особам, які протягом останніх років самотужки долають всі виклики, що підготувала їм доля.

Мета виставки - привернути увагу суспільства, народних депутатів та влади до проблем, з якими зіштовхуються жінки-ВПО.

Героїні фотографій - жінки-ВПО, які сьогодні проживають у Чернігівській області і є учасницями тренінгів з психологічної підтримки та інтеграції у нові громади. Їх фотопортрети передають всю глибину внутрішньої прірви, що утворилася внаслідок постійного страху, стресу, відчаю і самоти.

Також за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» було проведено експозицію художніх робіт «Не жіноча справа».

Запропоновані в експозиції роботи створені як ескізи для листівок у рамках конкурсу для молодих ілюстраторів, організованого Кампанією проти сексизму у політиці і медіа «Повага» та БФ «Добра листівка» за підтримки Національного Демократичного Інституту. Метою конкурсу було привернути увагу до проблеми існування в Україні професій, заборонених для жінок. У конкурсі взяли участь ілюстратори з усіх куточків країни - з Києва, Львова, Харкова, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Вінниці та інших. Всього було подано 74 роботи, в експозиції були представлені роботи 14 переможців.

З нагоди Дня вишиванки  відбулася виставка робіт родини Теліженків «І соборна, і єдина, буде жити Україна…». Церемонія урочистого відкриття з демонстрацією моделей українського одягу зібрала  народних депутатів, почесних гостей, ЗМІ. У відкритті взяла участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Історія української державності, Козацька доба, Революція гідності, війна на сході України надихнули авторів на створення унікальних рушників, колекцій одягу та витинанок.

Олександра Теліженко, заслужений художник України, автор рушника національної єдності, презентувала Рушниковий гай та сучасні вишиванки. Микола Теліженко, заслужений художник України, найвідоміший автор української витинанки, представив роботи, присвячені боротьбі за незалежність України, подіям Євромайдану, АТО. Олеся Теліженко,  відомий український дизайнер, представила колекцію одягу у стилі етно-модерн.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00