22 березня відбулися парламентські слухання на тему: «Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє».

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали Голову Державної служби України з надзвичайних ситуації М.Чечоткіна та Міністра культури Є.Нищука.

Міжпарламентські зв’язки

15-16 березня 2017 року, в Страсбурзі відбулося П'яте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) під спільним головуванням Миколи Княжицького від імені Верховної Ради України та Даріуша Росаті від імені Європейського Парламенту.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо покращення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел.

Комітет з питань бюджету розглянув ряд законопроектів про вплив на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини.

Особливості бюджетного процесу обговорили в Комітеті з питань бюджету під час зустрічі з представниками парламентської делегації Республіки Кенія.

У Комітеті з питань бюджету відбулася зустріч членів Комітету з представниками делегації Європейського Союзу.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи заслухав звіт Міністра екології та природних ресурсів України О. М. Семерака про роботу міністерства у 2016 році.

Під час слухань в Комітеті з питань європейської інтеграції обговорено питання щодо стану виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо реформування сфери паркування транспортних засобів.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про присвоєння індивідуальних номерів співробітникам Національної поліції.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з делегацією Парламенту Республіки Молдова.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з першою парламентською делегацією Республіки Кенії.

Під час виїзного засідання Комітету з питань науки і освіти у Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою обговорено ряд проблем професійної освіти.

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо уточнення строків подання військовими посадовими особами декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбувся «круглий стіл» на тему: «Відновлювальні джерела енергії (ВДЕ) в Україні. Як гармонізувати енергетичний баланс».

Стан реалізації Національної стратегії у сфері прав людини обговорено під час слухань у Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

На засіданні експертного "круглого столу" в Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянуто питання законодавчого врегулювання проблеми подвійного (множинного) громадянства.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря взяв участь у міжнародній конференції щодо забезпечення виборчих прав вимушених переселенців.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва підтримав зміни до законодавства щодо ресторанного господарства.

У Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради проведено "круглий стіл" на тему "Міжнародний досвід діяльності парламентської опозиції. Політичні дебати. Регламентування участі опозиції в діяльності Верховної Ради України".

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політки розглянув низку профільних законопроектів.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту відхилити проект Закону про фізичне виховання і спорт.

Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова провела зустріч із з заступником Голови Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Ноель Калгун.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності заслухав інформацію Національного банку про запровадження санкцій щодо російських банків.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Відбувся тренінг «Сучасні технології візуалізації інформації з використанням інфографіки».

У парламенті розгорнута пересувна експозиція живопису та графіки «Маріуполь на межі».

Дитяче сприйняття подій на сході України відображене в експозиції «Україна – Європа очима дітей».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00