17 березня відбулося урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, який доповів про програми, які здійснює Уряд щодо енергоефективності та енергозбереження, про законодавче забезпечення виконання цих програм, та Міністра освіти і науки Лілію Гриневич з інформацією про стан фінансування сфери освіти і про пріоритети на 2017 рік.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій оглянув виставку робіт бійця-айдарівця Руслана Кашаюка.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у "круглому столі", присвяченому питанням вдосконалення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) та полегшення перетину лінії розмежування на Донбасі громадянами України.

Міжпарламентські зв’язки

Під час п'ятого засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) 15 березня в місті Страсбурзі обговорено ряд важливих питань порядку денного відносин між Україною та ЄС.

У Верховній Раді відбулося чергове засідання «Мінської платформи» за участі координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи посла Тоні Фріша.

Європейський Парламент ухвалив резолюцію щодо українських ув’язнених в Росії та ситуації в окупованому Криму.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (щодо уточнення деяких термінів та понять).

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства заслухав інформацію щодо результатів виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році та основних завдань на 2017 рік.

Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді проект Закону "Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу Бюджетного кодексу України (щодо запровадження середньострокового бюджетного планування)" прийняти за основу та в цілому як закон.

Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко взяв участь в офіційному підписанні Угод про партнерство між Програмою ЄС "U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку".

Комітет з питань культури і духовності провів круглий стіл на тему: «Децентралізація у сфері культури: можливості та виклики».

Комітет з питань науки і освіти на розширеному засіданні розглянув питання перспектив розвитку зовнішнього незалежного оцінювання в Україні та низку законопроектів.

У Комітеті з питань податкової та митної політики відбулася зустріч народних депутатів з делегацією Великого Герцогства Люксембург на чолі з міністром закордонних справ Люксембургу Жаном Ассельборном.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч з Директором Представництва Світового Конгресу Українців Сергієм Касянчуком.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув низку законопроектів та інших питань.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив низку рішень щодо представництва у суспільних медіа-проектах.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому проект Трудового кодексу.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності заслухав представників банківської сфери щодо перспектив реформування банків, які є у власності держави.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності заслухав Першого заступника Голови НБУ щодо Концепції нового валютного регулювання.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Проведено координаційну зустріч-семінар з питань підвищення ефективності співпраці комітетів Верховної Ради України, структурних підрозділів Апарату Парламенту з міжнародними проектами технічної допомоги.

В рамках тижня вшанування пам’яті Тараса Шевченка проведено експозицію «Думи Шевченкові звернені до майбутнього».

У Верховній Раді розгорнуто експозицію «100 років першого українського парламенту», присвячену сторіччю Української Центральної Ради.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30