23 лютого у Верховній Раді відбувся День Криму.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали членів Кабінету Міністрів про заходи, які вживаються Урядом у сфері енергетики, про здобутки Міністерства у 2016 році у сфері захисту прав людини та про заходи щодо реформування суддівської системи у поточному році і про стан підготовки України до проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся  в понеділок з родинами полеглих героїв Небесної Сотні на території Михайлівського Золотоверхого собору.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у четвер у правозахисному та культурному заході «День Криму у Верховній Раді України».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом з народним депутатом України Марією Іоновою та депутатом Європейського Парламенту Ребеккою Хармс перебуває з робочим візитом у м. Авдіївці Донецької області.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та заступник голови Комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова обговорили зі співголовою ПА ЄВРОНЕСТ, членом Парламенту Республіки Молдова Маріаном Лупу питання активізації роботи Асамблеї.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко і Комісар Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та управління кризами Христос Стиліанідес обговорили безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у відкритті правозахисного та культурного заходу «День Криму у Верховній Раді України».

Міжпарламентські зв’язки

Постійна делегація Верховної Ради України взяла участь у роботі Шістнадцятої зимової сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі у м. Відень.

Керівник Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва Людмила Денісова 22 лютого у Стамбулі взяла участь у засіданні Постійного комітету Асамблеї, до складу якого входять лише голови національних делегацій від парламентів – учасників ПАЧЕС.

У Верховній Раді відбулося засідання Робочої групи парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ з питань Регламенту.

Делегація народних депутатів - членів групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща відвідала з офіційним візитом Варшаву.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань бюджету заслухав інформацію заступника Генерального прокурора України - Головного військового прокурора А. Матіоса про результати роботи правоохоронних органів щодо відшкодування державі збитків, завданих внаслідок вчинення корупційних та інших правопорушень, і надходження відповідних коштів до державного бюджету.

Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко провів зустріч з представником Посольства Швеції в Україні Камераном Худуром.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції ініціює проведення 24 травня 2017 року парламентських слухань на тему: «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні».

Комітет з питань науки і освіти провів розширене засідання за участі представників уряду, Національної академії наук, місцевого самоврядування.

Комітет з питань національної безпеки і оборони підтримує проект Закону «Про внесення зміни до статті 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Григорій Немиря закликав до невідкладної ратифікації Римського Статуту.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря і  Постійний Представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер під час зустрічі обговорили ситуацію в Україні.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч Головою Представництва Міжнародної організації міграції в Україні Манфредом Профазі.

На черговому засіданні Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянуто ряд законопроектів щодо тимчасово окупованих територій.

Питання дотримання норм міжнародного права на тимчасово окупованій українській території розглянуто на засіданні "круглого столу" в Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти у другому читанні законопроект щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін у правила працевлаштування іноземців.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту взяти до відома Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за минулий рік.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо регулювання переказу коштів.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У рамках міжкультурного заходу "День Криму у Верховній Раді України" відбувся ярмарок сувенірів з кримськотатарською символікою, ярмарок солодощів та майстер-класи.

У Верховній Раді відбулася виставка картин, які були створені учасниками бойових дій на Сході.

У Верховній Раді відбулася фотовиставка портретів сучасних кримських політв'язнів у рамках міжкультурного заходу "День Криму у Верховній Раді".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00