У парламенті розпочала свою триденну  роботу Робоча група парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ з питань Регламенту під керівництвом співголів Бориса Тарасюка та Маріана Лупу за участі делегацій Європейського Парламенту,  Азербайджану,  Вірменії й Молдови. Відкриваючи зустріч,  співголова ПА  ЄВРОНЕСТ, народний депутат Борис Тарасюк подякував присутнім за серйозне ставлення до роботи асамблеї та бажання бути поряд з українцями в ці знаменні дні пам'яті про героїв Небесної Сотні. За словами другого співголови, Маріана Лупу, "рішення, які прийматимуться цими днями під час засідань Робочої  групи, сформують підґрунтя для подальшої успішної роботи  ПА ЄВРОНЕСТ."  Окремо промовець зупинився на питанні набуття членства в асамблеї Республікою  Білорусь.Під час роботи розглядатиметься "Новий сценарій" ПА ЄВРОНЕСТ (думки кожної делегації щодо кожної позиції), а також буде сформовано загальну позицію компоненту. Обговорюватимуться поправки до Регламенту  асамблеї.

Основним результатом  зустрічі стало обговорення та вироблення рішень щодо питань,  які  стосуються подальшої діяльності ПА ЄВРОНЕСТ, узгодження процедурних питань, визначення позиції щодо потенційної участі в роботі Асамблеї представників делегації Білорусі.

Варто зазначити, що Українська делегація вже традиційно стала  своєрідним координатором у процесі підвищення ефективності діяльності робочих органів асамблеї, зокрема комітетів.  Свідченням такого твердження слугує значна кількість заходів, які відбулися останнім часом у Києві.

Важливою також залишається практична реалізація розроблених ініціатив.
Резюмуючи засідання, Глава Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській Асоціації ЄВРОНЕСТ Борис Тарасюк наголосив на важливості  повноцінної участі представників Асамблеї  у Саміті Східного партнерства з метою кооперації та узгодження спільних позицій.

Довідково: Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ — парламентська установа Східного партнерства між Європейським Союзом та його Східноєвропейськими партнерами. Установчий акт Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ підписаний у м. Брюсселі 3 травня 2011 року.  Це додаткова платформа для співробітництва України з Європейським Парламентом  та парламентами країн-партнерів. Основним двостороннім форматом парламентського співробітництва між Україною та ЄС є Парламентський комітет асоціації;  забезпечити  парламентський моніторинг з метою підтримки і розвитку Східного Партнерства.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30