7 лютого відкрилася шоста сесія Верховної Ради України восьмого скликання.

Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій із закликом засудити ескалацію збройної агресії Російської Федерації проти України.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали доповіді Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика і Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом.

Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко взяла участь у презентації фільму "В'язні Кремля".

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд презентувала проект Закону про тимчасово окуповану територію України.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні і в цілому доопрацьований законопроект щодо забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків.

У Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відбулася презентація проекту Національної стратегії поводження з відходами.

Комітет з питань європейської інтеграції рекомендує парламенту проект закону "Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі "Конкурентоспроможність підприємств малого й середнього бізнесу" прийняти в цілому.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції розглянув ряд законопроектів щодо їх відповідності нормам антикорупційного законодавства.

У Верховній Раді відбувся "круглий стіл" на тему: "Вісім державницьких пріоритетів для України. Виклики на 2017 рік".

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, звертаючись до учасників, висловила сподівання, що тиск, який здійснює громадянське суспільство на парламент, дозволить парламенту більш ефективно працювати.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко відкриваючи засідання «круглого столу» на тему: "Угода про вільну торгівлю з Канадою: нові горизонти для України", назвала Угода про вільну торгівлю з Канадою, яка була підписана минулого року під час офіційного візиту Прем’єр-міністра Канади Трюдо в Україну, одним з важливих кроків для поглиблення економічної співпраці і розвитку торгівельних можливостей між двома країнами.

Члени Комітету у закордонних справах спільно членами депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина провели зустріч з Державним Міністром з питань Європи та міжрегіональних відносин  Федеральної землі Баварія Б.Мерк та представниками урядових відомств Баварії.

Під час "круглого столу" на тему: "Дитина онлайн: як забезпечити безпеку і приватність?", підготовлене Комітетом з питань інформатизації та зв'язку, його учасники спробували визначити напрями вдосконалення державної політики захисту безпеки і приватності дитини в онлайновому середовищі та налагодження співробітництва держави, бізнесу і громадянського суспільства.

Виконання Закону “Про вищу освіту” в частині діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти розглянуто під час розширеного засідання Комітету з питань науки і освіти.

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону «Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних».

Комітет з питань охорони здоров’я обговорив питання державних закупівель для потреб галузі.

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на черговому засіданні розглянув ряд важливих питань.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти законопроект щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу.

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув 11 питань порядку денного.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив рішення щодо комплексного вирішення проблем територій з особливим режимом мовлення.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо віднесення до застрахованих осіб окремих категорій громадян.

Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо уточнення деяких повноважень органу державного управління автомобільними дорогами загального користування.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Парламенті відбулася виставка відомого українського художника Романа Бончука «Квіт нації».

На фотовиставці Олександра Тимошенка «Розстріляний Майдан» представлено буремні події Революції Гідності.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15