У п’ятницю 20 січня завершилася п’ята сесія Верховної Ради України восьмого скликання.

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали доповіді членів Каібнеут Міністрів про підсумки розвитку національної економіки у 2016 році та про підсумки реформи децентралізації в Україні у 2016 році.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з діючим Головою ОБСЄ, Федеральним міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Республіки Австрії Себастьяном Курцем наголосив на важливості для України рішення про продовження санкцій проти російської Федерації та єдності Європейського Союзу у цьому питанні.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав з обранням нового Президента Європарламенту Антоніо Таяні.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності.

Комітет з питань бюджету підбив підсумки роботи у період п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Комітет з питань європейської інтеграції підтримує ухвалення законопроектів щодо ратифікації угод з ЄС.

Члени Комітету у закордонних справах провели зустріч з Постійним Комітетом з питань закордонних справ та міжнародного розвитку Парламенту Канади.

Члени Комітету у закордонних справах та члени міжпарламентської групи дружби Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Грузією провели зустріч з депутатом Парламенту Грузії Георгієм Мосідзе.

У Комітеті з питань інформатизації та зв'язку проведено зустріч на тему: "Світова практика IT контролю операторів для запобігання корупції в сфері лотерей".

Під час засідання Комітету з питань науки і освіти за участі представників уряду ухвалено важливі рішення щодо навчання дітей з особливими потребами.

Комітет з питань національної безпеки і оборони заслухав інформацію Служби безпеки України щодо відповідальності народного депутата Надії Савченко за порушення законодавства у сфері державної таємниці.

Проект Енергетичної стратегії України до 2035 року презентовано під час засідання Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря закликав парламент підтримати законопроект щодо надання притулку бездомним особам.

Члени Комітету з питань промислової політики та підприємництва підтримали прийняття у першому читанні та в цілому законопроекту про відтермінування на 3 місяці (до 1 квітня 2017 р.) набрання чинності норми про сплату «сплячими» ФОПами мінімального ЄСВ (704 грн).

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув низку проектів постанов.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політикир озглянув звіт Рахункової палати України про результати аудиту використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству інформаційної політики для забезпечення інформаційного суверенітету України та функціювання державних інформаційних ресурсів.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект про антидопінговий контроль у спорті.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроекти щодо підвищення ефективності регуляторної діяльності Національного банку України та проект Закону «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків».

Робоча група Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації розглянула інформацію Фонду державного майна України щодо управління часткою держави у статутному капіталі TOB «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (TOB «ЗТМК») та ситуації на підприємстві.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Парламентський телеканал «Рада» розпочав мовлення у «цифровому» форматі DVB-T на 43 каналі (650 МГц).

У Верховній Раді розгорнуто виставку «Блокпост Пам'яті» - авторський меморіальний проект волонтера, пошуковця, голови громадської організації «Міжнародна асоціація дослідників фортифікації «Цитадель» Павла Нетьосова.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50