Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з новопризначеним надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з Директором з питань Європи, Східного Сусідства та Близького Сходу Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту населення та гуманітарної допомоги (ЕСНО)Жаном-Луї де Броувером.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко взяли участь в урочистому відкритті бульвару Вацлава Гавела та меморіальної дошки на його честь у Солом’янському районі міста Києва.

Міжпарламентські зв’язки.

Представники Комітету у закордонних справах взяли участь у парламентській конференції з нагоди 25-річчя відновлення дипломатичних відносин між Україною і Болгарією.

Голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету закордонних справах Світлана Заліщук та голова Комітету з питань  прав людини Григорій Немиря взяли участь у 9-ій Консультативній Асамблеї Парламентаріїв на підтримку Міжнародного Кримінального Суду та верховенства права у місті Дакар (Сенегал).

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримує законопроект щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ними лічильників обліку природного газу постачальниками газу.

Делегація Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на чолі з головою Комітету Сергієм Власенком взяла участь у Загальних зборах (Конференції) уповноважених представників органів місцевого самоврядування Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо обов’язкового оприлюднення актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування)».

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо окремих питань удосконалення інституту угод про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Комітет з питань економічної політики провів круглий стіл на тему «Економічна політика і децентралізація - взаємозв’язки та взаємозалежності на прикладі Кіровоградської області».

Комітет з питань культури і духовності провів Міжнародний круглий стіл: «Гібридна війна Росії - виклик і загроза для Європи».

Заступник голови Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський обговорив з керівниками Біблійних товариств шляхи гармонізації державно-церковних відносин.

У Комітеті з питань охорони здоров’я відбувся круглий стіл «Досягнення та проблеми України у сфері контролю над тютюном».

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбувся круглий стіл на тему: «Передумови для приватизації: реалії та очікування інвесторів».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря й прокурор Міжнародного Кримінального Суду Фату Бенсуда обговорили перспективи ратифікації Україною Римського Статуту.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч зі Спеціальним уповноваженим з питань України в МЗС Німеччини Послом Андреасом Портманом.

У Комітеті з питань правової політики та правосуддя відбувся "круглий стіл" на тему: "Становлення інституту професійного лобіювання в Україні: перспективи та ризики".

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у дискусії "Стимулювання інновацій через попит" II Промислового форуму у Польщі.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув практику застосування та стан виконання Закону «Про внесення зміни до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо порядку визначення заробітної плати для обчислення пенсії».

Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді проведено круглий стіл на тему: «Кооперація та ESOP в Україні - на шляху до інклюзивної економіки».

У Верховній Раді проведено тренінгову програму з основ поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом для співробітників Апарату Верховної Ради України, а також вручено сертифікати її учасникам.

Впровадження інновацій у роботу з виборцями презентовано на конференції на тему: "Нові інструменти для здійснення депутатських повноважень: паспорт округу".

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00