13 грудня в Народних Зборах Республіки Болгарія відбулася парламентська конференція, присвячена 25-й річниці відновлення дипломатичних відносин між Україною і Республікою Болгарія.

У заході взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва і європейської і інтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Світлана Заліщук та Надзвичайний і Повноважний Посол України у Республіці Болгарія Микола Балтажи.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко відзначила Республіку Болгарію як одного з найважливіших партнерів України у регіоні Південно-Східної Європи і висловила сподівання на подальшу активізацію міжпарламентського співробітництва та пожвавлення політичного діалогу на найвищому і високому рівнях. В ході свого виступу Ганна Гопко висловила вдячність за послідовну підтримку Болгарією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, яка має надзвичайне значення для українського народу, котрий бореться з агресією з боку Росії.

Голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва і європейської і інтеграції Комітету у закордонних справах Світлана Заліщук зазначила, що Україна розраховує на підтримку болгарської сторони щодо запровадження безвізового режиму поїздок до країн ЄС для українських громадян, на визнання Республікою Болгарія Голодомору –актом геноциду українського народу, на підтримку Болгарії у питанні завершення процесу ратифікації ЄС Угоди про асоціацію з Україною. Торкаючись питання забезпечення безпеки нашої країни, народний депутат України Світлана Заліщук висловила сподівання на підтримку болгарської сторони щодо інтеграції України в НАТО.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Болгарія в ході свого виступу на конференції відзначив дружній і партнерський характер українсько-болгарських відносин продовж 25 років, який підтверджувався насамперед під час контактів на найвищому і високому рівні. Приємно відзначити, що Болгарія була серед перших країн, яка протягла руку допомоги під час Революції Гідності, і впродовж останніх майже трьох років окреслилася стала тенденція до нарощування політичного діалогу, який є своєрідним двигуном секторального співробітництва.

 

На завершення парламентської конференції була підписана спільна заява Голів Комітетів у закордонних справах Верховної Ради України та Народних Зборів Республіки Болгарія, як знак взаємної підтримки і солідарності двох парламентів та готовності до нарощування позитивної динаміки взаємної співпраці.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00