6 грудня відбувся експертний стіл на тему: «Сучасні технології моніторингу контенту в органах державної влади», організований Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України за підтримки Представництва Світового банку в Україні.

Учасниками експертного столу стали керівники моніторингових служб органів державної влади, медіа-експерти та розробники сучасних технологій дослідження контенту.

Відкриваючи захід, керівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Сергій Горячев зауважив, що оперативний моніторинг інформаційного простору дає змогу своєчасно та об’єктивно реагувати на ті чи інші події, а відтак впливає на ефективність управлінських рішень.

Про cучасні технології медіа-контенту в контексті підвищення відкритості українського парламенту розповів завідувач відділу моніторингу Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Володимир Черешинський.

У свою чергу, завідуючий відділом моніторингу засобів масової інформації та аналітики Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Олександр Модлінський акцентував увагу на моніторингу медіа-простору як складовій комунікаційної політики в системі органів виконавчої влади. Він зазначив, що моніторинг інформаційного поля в контексті діяльності виконавчої влади вирізняється, передовсім, специфікою роботи міністерств.

Начальник відділу Ситуаційного центру Політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олег Куць розповів про вплив моніторингу світового інформаційного простору на процес формування зовнішньої політики України. Натомість народний депутат України Григорій Шверк зосередився на моніторингу інформаційного телерадіопростору нашої держави.

Присутні на засіданні провідні медіа-експерти Головний редактор інформаційно-аналітичного порталу «Слово і діло» Катерина Пітєніна та виконавчий директор Громадської організації «Детектор медіа» Діана Дуцик у своїх доповідях наголошували на значному впливі моніторингу ЗМІ як на медіасередовище і суспільство, так і на висвітлення в медіа виконання обіцянок політиків та представників органів державної влади.

Про розвиток сучасних технологій моніторингу контенту у ході експертного столу поінформували завідувач відділу Інституту проблем реєстрації інформації НАН України, доктор технічних наук Дмитро Ланде; начальник відділу ТОВ «Інформаційний центр «Електронні вісті» Сергій Бородьонков та керівник департаменту аналітики ТОВ «Контекст-МЕДІА» Олег Савінов. При цьому керуючий партнер Центру контент-аналізу Олександр Маріковський та експерт з питань економічної безпеки Денис Пересьолкін наголосили на необхідності вдосконалення медіа-аналітичних експертиз у сфері державних комунікацій.

Підсумовуючи тему, учасники експертного столу дійшли висновку, що новітні технології та методи дослідження інформаційного простору є невіддільною складовою та інструментом формування державної політики.

Матеріали експертного столу:

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31