«Народні депутати ініціюють проведення в Україні засідання Парламентської Асамблеї НАТО», - повідомила за результатами візиту української парламентської делегації до штаб-квартири НАТО Перший заступник Голови Верховної Ради України, співголова Міжпарламентської ради «Україна-НАТО» Ірина Геращенко.

«Розклад цих важливих міжпарламентських зібрань вже сформовано на кілька років наперед, але українська делегація боротиметься, щоб сесія ПА НАТО пройшла в Києві в найближчі роки», - наголосила Ірина Геращенко.

За її інформацією, українські депутати під час зустрічей з високопосадовцями НАТО запропонували у березні 2017 року провести публічні парламентські слухання про потенціал розвитку співпраці НАТО та України.

«У березні 2017 року проходитиме Міжпарламентська рада «Україна-НАТО» і це хороший привід більш детально поговорити про потенціал наших взаємин», - наголосила Ірина Геращенко.

У ході робочого візиту у штаб-квартиру НАТО у м. Брюссель (Королівство Бельгія), з 30 листопада по 2 грудня українська парламентська делегація провела низку зустрічей із високопосадовцями НАТО для обговорення актуальних напрямків співпраці України та Альянсу й протидії російській військовій агресії на сході України. Зокрема, народні депутати України зустрілися із Генеральним Секретарем Парламентської Асамблеї НАТО Д. Хоббсом, заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Готтемьоллер. Також зустрілися з заступником Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Таканом Ілдемом і обговорили питання стратегічних комунікацій, гуманітарного розмінування, соціальної реабілітації військових, зобов’язання ЄС щодо безвізового режиму у для України.

Українські парламентарії мали зустрічі з представниками штаб-квартири НАТО Петром Лунаком, Патріком Тернером та Радославою Стефановою та провели консультації щодо подальших кроків у співпраці Україна-НАТО після Варшавського саміту, поглиблення двосторонньої співпраці, розширення спільних програм.

В рамках візиту українські парламентарії взяли участь у круглому столі на тему «Перспективи НАТО після Варшавського саміту Альянсу і співробітництво з Україною» за участю постійних представників Польщі, Франції, Німеччини, США та Швеції при НАТО та обговорили питання поглиблення двостороннього діалогу Україна-НАТО, зокрема і міжпарламентського виміру в рамках Парламентської асамблеї,  підтримку України в різних сферах. В ході круглого столу порушувалися питання Мінського процесу, врегулювання конфлікту на Донбасі, мілітаризації РФ Криму та військової активності росіян на півострові, геноциду корінного народу Криму, який виступає за територіальну цілісність України і автономію півострову у складі нашої держави.

До складу української делегації у входили народні депутати України Ірина Геращенко, Ірина Фріз, Юрій Береза, Олексій Скрипник, Ольга Белькова.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31