Верховна Рада України на пленарному засіданні 20 жовтня схвалила висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік як Бюджетні висновки Верховної Ради України.

Верховна Рада України прийняла Звернення до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони та Звернення до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій в Сирії.

Верховна Рада України ухвалила Декларацію Пам`яті і Солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України.

У Верховній Раді проведено парламентські слухання на тему: "Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи".

Під час «години запитань до Уряду» народні депутати заслухали інформації урядовців про початок опалювального сезону, шляхи реформування житлово-комунального господарства, законодавчі ініціативи уряду щодо модернізації цієї галузі, про результати нормандського саміту у Берліні 19 жовтня та про роботу об’єднаної енергосистеми України.

У парламенті відбувся брифінг Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

Голова Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомив, що наша делегація повернулася з безпрецедентним рішенням Генеральної Асамблеї Ради Європи щодо визнання російської агресії в Україні та неможливості проведення виборів на окупованому Донбасі, що дає змогу українським дипломатам посилатися на них у щоденній роботі.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України А.Парубій оглянув зразки нової техніки, які Державний концерн «Укроборонпром»  представив на виставці у Парламенті.

З нагоди Дня захисника України Голова Верховної Ради Андрій Парубій вручив державні нагороди і відзнаки народним депутатам, які виконували бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з помічником Генерального секретаря ООН, заступником Адміністратора Програми розвитку ООН, директором Регіонального бюро ПРООН для країн Європи Джіхан Султаноглу.

У парламентських комітетах тривала законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань бюджету рекомендує парламенту проект Закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сприяння детінізації валютообмінних операцій" прийняти за основу та в цілому як закон.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп).

Комітет з питань європейської інтеграції розглянув ряд законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект, спрямований на заборону катувань та запровадження інституту пенітенціарних суддів.

Комітет у закордонних справах спільно з депутатською групою з міжпарламентських зв’язків із Великою Британією провели зустріч з представниками Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії.

Комітет з питань інформатизації та зв'язку провів засідання "круглого столу" на тему: "Перехід до безпаперової форми документообігу на фондовому ринку. Перспективи законодавчого врегулювання".

Комітет з питань науки і освіти провів чергове засідання, на якому розглянув законопроект щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та ряд інших проектів.

Комітет з питань охорони здоров’я провів слухання на тему: «Про виконання Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період до 2015 року та заходи, що вживаються МОЗ України з метою забезпечення охорони репродуктивного здоров’я населення».

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо права на зміну по батькові».

Комітет з питань промислової політики та підприємництва підтримав проект Закону “Про реструктуризацію заборгованості Державного підприємства "Антонов".

Комітет з прав людини рекомендує прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Комітет з питань свободи слова підтримав зміни до законодавства про відкритість публічних коштів та підтвердив незмінність своєї позиції щодо бюджетного фінансування інформаційної сфери.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення провів слухання на тему: «Про результати проведення верифікації і перевірки достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат і пенсій».

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності вирішив звернутися до Президента України з проханням звільнити Голову Національного банку із займаної посади.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

Вплив громадянського суспільства на діяльність влади розглянуто на засіданні «круглого столу» на тему: «Досвід взаємодії інститутів громадянського суспільства та державних діячів у країнах Балтії та Північної Європи».

У Верховній Раді проведено презентацію звіту: «Оцінка ефективності управління у сфері безпеки і оборони за результатами парламентського контролю».

У парламенті відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Розподілена комп’ютерно-касова система як дієвий інструмент лібералізації готівкових розрахунків».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50