Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши пленарне засідання, повідомив, що у засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

А.Парубій після виступу представника двох фракцій, які взяли слово для заяви, повідомив, що учора ввечері Сейм Республіки Польща схвалив спільну з Україною Декларацію пам'яті і солідарності. Цю Декларацію підтримали 367 депутатів Сейму. «Я переконаний, що ми зняли напругу у відносинах з найближчим сусідом. Ми проявили справжню політичну мудрість. Ми зміцнюємо і цементуємо антипутінську коаліцію», - наголосив він.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Віце-прем'єр-міністру України - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубку, який поінформував про початок опалювального сезону, шляхи реформування житлово-комунального господарства, законодавчі ініціативи уряду щодо модернізації цієї галузі.

Г.Зубко показав карту України з підключенням до центрального теплопостачання, зазначивши, що в більшості регіонів опалювальний сезон розпочався вчасно. За його словами, на сьогодні працюють вже 95 відсотків котелень.

Урядовець також поінформував про те, що у кількох містах відмовилися від центрального теплопостачання, запровадивши муніципальні програми, зокрема, у кількох містах Дніпропетровської області.

Г.Зубко звернувся до парламенту за підтримкою у тих законопроектах, які дозволять реформувати галузь, яка 25 років не може цього зробити. Він наголосив, що відновлення і модернізація житлово-комунального господарства сьогодні практично неможливі без законодавчих кроків. Він подякував парламентаріям за прийнятий у першому читанні законопроект №5273, який дає можливість реструктуризувати борги теплопостачальним організаціям на п’ять років, підписати графіки реструктуризації, дати можливість їм залучити інвестиції тощо.

Віце-прем'єр-міністр також поінформував про заходи, які вживаються у плані комплексного підходу до реструктуризації, зменшення енерговитрат у галузі, стимулювання енергоефективності.

Г.Зубко звернувся до парламенту з проханням підтримати чотири законопроекти, які є базовими на шляху впровадження заходів енергоефективності, які є дуже важливими для запровадження стовідсоткового обліку витрат, заходів економії енергоресурсів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін поінформував про результати нормандського саміту у Берліні 19 жовтня. Він повідомив, що цей саміт відбувся майже після річної перерви – минулий саміт відбувся у жовтні минулого року.

За його словами, реальним результатом цього заходу є сам факт його проведення, оскільки Росія послідовно відмовляється продовжувати дискусії у цьому форматі, свідомо піднімаючи ставки. Також важливо, що цей захід відбувся саме напередодні засідання Європейської Ради, де у ці дні обговорюється питання щодо формату відносин Європейського Союзу з Росією.

«Таким чином, проведення нормандського саміту допомогло цим дискусіям, допомогло чіткій лінії на солідарність і консолідацію Європейського Союзу у питанні підтримки України у боротьбі з російською агресією і у питанні продовження санкцій», - зазначив Міністр і далі поінформував про конкретні результати саміту.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик доповів про роботу об’єднаної енергосистеми України, зазначивши, що об’єднана енергосистема готова до осінньо-зимового опалювального сезону.

Члени Уряду відповіли на усні запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31