Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що 19 жовтня Парламент Чеської Республіки прийняв Резолюцію щодо розвитку ситуації в Україні.

«Сенат Чеської Республіки висловив занепокоєння тим, що на Донбасі все частіше застосовується важке озброєння та ствердив, що для сталого перемир’я Росія повинна припинити підтримку сепаратистів і відновити контроль України над україно-російським кордоном. У резолюції також підкреслюється, що Окупація Криму є результатом російської агресії і немає жодних наслідків і аналогів у міжнародному праві. Це рішення прийнято 45 голосами із 63», - зазначив він.

А.Парубій подякував чеським колегам «за підтримку і за чітке розуміння української ситуації».

Народні депутати розпочали розгляд проект Закону про Державний бюджет України на 2017 рік №5000 у першому читанні.

А.Парубій нагадав, що до 20 жовтня парламент мав опрацювати і подати свої рекомендації до проекту Державного бюджету. Він також нагадав, що Уряд вчасно подав до парламенту проект Державного бюджету, парламент мав змогу сформулювати пропозиції і сьогодні будуть обговорені рекомендації парламенту Уряду до другого читання.

Розгляд законопроекту відбувається за повною процедурою.

Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету з питань бюджету Олександр Горбунов доповів про розгляд проекту Закону Комітетом з питань бюджету.

О.Горбунов повідомив, що за підсумками розгляду питання Комітет з питань бюджету ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України проект постанови Верховної Ради України «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік», підготовлений Комітетом з питань бюджету, прийняти за основу та в цілому.

Міністр фінансів Олександр Данилюк доповів позицію Уряду щодо законопроекту.

Голова Рахункової палати Роман Магута доповів висновки до законопроекту.

Представники депутатських фракцій і груп виступили із зауваженнями і пропозиціями до законопроекту.

Голова Комітету з питань бюджету Андрій Павелко повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект постанови Верховної Ради України «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік» і дати можливість Уряду протягом двох тижнів доопрацювати законопроект.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у заключному слові подякував народним депутатам за висловлені зауваження до проекту Державного бюджету на 2017 рік. Він зазначив, що цей бюджет є «абсолютно реальним» і поінформував про ряд пріоритетів, закладених у ньому.

Прийнято за основу проект Постанови «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік».


За результатами розгляду у першому читанні проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік (реєстр. №5000), поданого Кабінетом Міністрів України, Верховна Рада України схвалила за основу висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік як Бюджетні висновки Верховної Ради України.

Проект Постанови зареєстровано за №5000-П.

 Головуючий запропонував проголосувати за спеціальну процедуру розгляду ad hoc.

Парламентарії не підтримали пропозицію («за» - 164).

Народні депутати розглядають поправки до проекту постанови.

 За результатами голосування жодна з поправок не була підтримана.



Прийнято Постанову «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік».

За результатами розгляду у першому читанні проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік (реєстр. №5000), поданого Кабінетом Міністрів України, Верховна Рада України схвалила висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік як Бюджетні висновки Верховної Ради України.

Постановою Кабінету Міністрів України доручено підготувати проект Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради України та подати його на розгляд Верховної Ради України у двотижневий строк з дня набрання чинності цією Постановою.

Проект Постанови зареєстровано за №5000-П.

 Головуючий закрив вечірнє засідання.

 


 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31