На пленарному засіданні 20 вересня Верховна Рада прийняла Заяву "Про невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання".

20-21 вересня 2016 року у Києві під спільним головуванням Миколи Княжицького від імені Верховної Ради України та Андрея Плєнковіча від імені Європейського Парламенту відбулось Четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА).

За результатами Четвертого засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС прийнято Заключну заяву та Рекомендації.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

19-20 вересня відбулося засідання Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань науки, освіти, культури і ЗМІ.

До членів Комітету звернувся Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у вівторок зустрівся з членами Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз на чолі зі Співголовою Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз Андреєм Плєнковічем.

А.Парубій звернувся до Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз із проханням підтримати рішення Українського Парламенту щодо невизнання результатів виборів до Державної Думи.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану, який розпочав свою каденцію в Україні.

Сторони обмінялися думками щодо українсько-румунських міждержавних відносин, зокрема, наголосили на важливості поглиблення міжпарламентського діалогу у контексті позитивної динаміки взаємин як у двосторонньому, так і багатосторонньому форматі.

Голова Верховної Ради України А.Парубій провів у середу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела засідання робочої депутатської групи з вироблення стратегії мирного врегулювання ситуації на сході України.

У парламентських комітетах відбулися чергові засідання.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин під час виїзного засідання у м. Батурин Чернігівської області обговорив питання пошуку української моделі регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення. 

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заслухав інформацію про стан додержання законності в державі.

 

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із Віце-Канцлером Міністерства закордонних справ Естонії з політичних питань Кулліке Сілласте-Еллінг.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції заслухав та обговорив інформацію Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Южаніної Н.П. щодо законодавчої ініціативи впровадження так званої «нульової декларації».

Комітет з питань охорони  здоров’я провів «круглий стіл» на тему: «Чи бути в Україні незалежній судово-медичній експертизі?».

Питання забезпечення дотримання громадянських і політичних прав обговорено під час «круглого столу» за ініціативи Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Комітету у закордонних справах.

 

Голова Комітету з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч з Головою Консультативної Місії ЄС (EUAM) Кястутісом Ланчінскасом, під час якої обговорено ситуацію в Україні та співробітництво Місії з Комітетом, приділено особливу увагу важливим законодавчим ініціативам, зокрема щодо гарантії свободи мирних зібрань в Україні.

Комітет з питань прав людини розглянув законопроекти про внесення змін до законів щодо звернень громадян та реабілітації жертв політичних репресій.

Перспективи розвитку мовлення громад в Україні обговорили учасники слухань у Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики.

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму розглянув підсумки участі Національної збірної команди України на ХХХІ Олімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро (в контексті діяльності органів виконавчої влади).

Комітет з питань промислової політики та підприємництва провів «круглий стіл» на тему: «Перші результати дії мораторію на експорт лісу-кругляка».

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект, який забезпечить виплату державної допомоги пенсіонерам та працівникам бюджетної сфери.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності ухвалив рішення про формування Спостережної ради з питань організації та проведення процедури фінансової реструктуризації.

 

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності розглянув проект Державного бюджету на 2017 рік.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності обговорив ситуацію, яка склалась з постраждалими вкладниками ПАТ «Банк Михайлівський».

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації розглянула питання щодо приватизації Одеського припортового заводу.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді відбувся інформаційний захід, присвячений Міжнародному дню демократії.

Метою заходу, організатором якого була Програма USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, є поширення інформації про основні принципи демократії та спонукання до їх дотримання у Парламенті України. 

У Верховній Раді України створено і офіційно зареєстровано Чорнобильську асоціацію народних депутатів України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31