Відбулися заходи за участі керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України А.Парубій у понеділок підсумував роботу Парламенту під час четвертої сесії.

А.Парубій у виступі та у відповідях на запитання журналістів, зокрема, сказав, що Верховна Рада вирішила більшість ключових, стратегічних завдань, поставлених на четверту сесії.

Очільник парламенту  провів зустріч  з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські.  Під час зустрічі було обговорено активізацію двосторонньої співпраці на рівні парламентів обох країн та дадеталі запланованих візитів Президента Ізраїлю і Голови Кнессету до України. А.Парубій відзначив високий рівень взаєморозуміння довіри між Україною і Ізраїлем, активну співпрацю на рівні парламентських груп дружби.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з делегацією політичної групи “Альянс лібералів та демократів за Європу" в Європейському Парламенті на чолі з Гансом Ван Бааленом (Президент АЛДЄ) та Петрасам Ауштревічусом, Віце-президентом групи АЛДЄ.

Сторони обговорили питання збереження санкцій проти Російської Федерації, безвізовий режим, наслідки Референдуму У Нідерландах в контексті ратифікації Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, виконання Мінських угод, наслідки для Європейського союзу результатів Brexit, та підсумки сесії четвертої сесії Верховної Ради нинішнього скликання в контексті проведення реформ та адаптації законодавства до європейських стандартів.

У Парламенті відбулася нарада під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко щодо створення національного природного парку "Холодний Яр" у Черкаській області.

У своєму виступі Перший Віце-спікер наголосила, що створення природоохоронних територій для збереження природи є складовою частиною практичної євроінтеграції.

У Парламенті відбулася прес-конференція представників парламентських фракцій за підсумками роботи сесії Верховної Ради України.


У парламентських комітетах відбулося ряд зустрічей, а також підведено підсумки роботи за період четвертої сесії.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримує Рекомендації парламентських слухань щодо реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із Послом Турецької Республіки в Україні Йонетом Тезелем.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо розвитку внутрішньополітичних процесів в Туреччині після спроби здійснити військовий переворот, а також перспективи розвитку двосторонніх українсько-турецьких відносин у дусі стратегічного партнерства.

У Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч народних депутатів Ганни Гопко, Ірини Луценко, Артура Герасимова, Наталії Кацер-Бучковської, Остапа Єднака та Леоніда Ємця з виконувачем обов'язки заступника Міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії тероризму Адамом Зубіним.

Під час зустрічі було обговорено комплекс питань, пов’язаних із дією запроваджених у 2014 році міжнародною спільнотою, у тому числі, США, персональних та секторальних антиросійських санкцій, введених після початку масштабної агресії РФ проти нашої держави.

Комітет у закордонних справах зробив заяву у зв’язку з ухваленням Сенатом і Сеймом Республіка Польща постанов від 7 і 22 липня 2016 року щодо Волинської трагедії.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції на засіданні розглянув проект Закону «Про оперативно-розшукову діяльність» №4778 та ухвалив рішення, що законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства і рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Також Комітетом розглянуто 115 проектів законодавчих актів на предмет їх відповідності вимогам антикорупційного законодавства.

Комітет з питань інформатизації зв’язку протягом четвертої сесії восьмого скликання провів 12 засідань, на яких розглянуто 55 питань, 21 з яких присвячено обговоренню проектів законів та постанов.

Комітет з питань національної безпеки і оборони за період четвертої сесії провів 16 засідань, на яких розглянуто 122 питання.

Голова Комітету Сергій Пашинський підводячи підсумки роботи, зазначив, що станом на 15 липня на розгляді у Комітеті знаходяться 287 законопроектів, з яких для 104 законопроектів Комітет визначений головним виконавцем.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки в продовження серії дискусій на теми декарбонізації та декаплінгу провів «круглий стіл» на тему: «Ратифікація Паризької угоди: що далі?»

Під час заходу обговорено питання: значення Паризької кліматичної угоди, її зміст і перспективи розвитку кліматичних переговорів під егідою ООН; вплив Паризької угоди на Енергетичну та Низьковуглецеву стратегії України; реалізація Паризької Угоди; трансформація енергоємних підприємств; потенціал для низьковуглецевої співпраці між Україною та Європейським Союзом.

Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  Григорія Немирю було обрано головою української делегації в складі міжнародної організації "Парламентарії за глобальні дії" (Parliamentarians for Global Action).

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та соціального забезпечення заслухав та обговорив інформацію Рахункової палати щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на компенсацію підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, які проходять військову службу під час особливого періоду.

Впродовж четвертої сесії парламенту восьмого скликання членами Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю та працівниками секретаріату було здійснено роботу з підготовки і проведення 12 засідань, на яких було розглянуто 56 питань.

За період четвертої сесії Комітетом з питань фінансової політики і банківської діяльності було проведено 14 засідань Комітету.

До секретаріату Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності за четверту сесію надійшло на опрацювання 1312 документів, 211 звернень громадян та 11 інформаційних запитів.

В рамках реалізації Стратегії розвитку банківської системи України на найближчі 5 років у Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності  відбулося засідання експертної робочої групи з напрацювання пакету законопроектів.

Питання організації пасажирських перевезень та ліцензування на автомобільному транспорті обговорено під час «круглого столу» у Комітеті з питань транспорту.

Захід відбувся в рамках опрацювання проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу», №4683.

У Верховній Раді протягом тижня проводилися інші заходи.

На засіданні експертного "круглого столу" на тему: «Актуальні аспекти законодавчого регулювання авторського права в Україні: Internet & Software» обговорено проблеми інтелектуальної власності в Україні.


Під час "круглого столу" тривало обговорення чинного законодавства у сфері захисту авторських прав та інтелектуальної власності в Україні, пошук шляхів його вдосконалення задля правового врегулювання взаємовідносин між правовласниками, розповсюджувачами та споживачами.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28