Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує на наступному пленарному тижні розгляд законопроекту, який дозволить вийти на друге читання змін до Конституції.

Таку думку Андрій Парубій висловив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі

Учасники зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці на рівні парламентів між Україною і Японією, ситуацію в Україні, надання гуманітарної допомоги українським дітям з боку Японії та організації проведення днів Японії в Україні.

Голова Верховної Ради України А.Парубій у четвер зустрівся з членами Венеціанської Комісії.

Андрій Парубій подякував гостям за «чітку підтримку України»: «Ми високо цінуємо внесок Венеціанської комісії в питаннях щодо України, в питаннях збереження територіальної цілісності нашої країни, для нас це дуже важливо. Для нас важливою є підтримка європейськими інституціями».

Голова Парламенту зазначив, що Україна проходить «нелегкий період: вчиться захищати у територіальну цілісність від мілітарного вторгнення, російської окупації і одночасно проводити реформи фактично у всіх сферах життя нашої держави».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у зустрічі високого рівня «Внутрішнє переміщення в Україні: подальші кроки», організованої Радою Європи у Страсбурзі 24 травня ц.р.

Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд під час зустрічі з членами Венеціанської комісії зазначила, що «завдяки спільним зусиллям українських і європейських експертів вдалося знайти ті формули змін до Конституції, які дозволили би дійсно провести реформи».

У Верховній Раді відбулася ІІІ Міжнародна конференція на тему: «Урядування та реформування національних служб безпеки та розвідки: найкращі міжнародні практики».

Метою заходу було визначення ключових викликів та пріоритетів реформ, ідентифікація «слабких місць» цивільного контролю та відповідні рішення, ознайомлення з кращими європейськими практиками та можливості їх застосування в Україні, визначення потреби у розвитку необхідних спроможностей.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, відкриваючи засідання, зазначила: "В умовах війни неможливо уникнути розмов про доцільність реформування сектору оборони і безпеки, неможливо уникнути відповіді на запитання: чому ми повинні забезпечити контроль над реформування цього сектору".

У парламентських комітетах відбулося ряд заходів, а їх представники взяли участь у візитах та зустрічах.

У рамках візиту делегації народних депутатів України до Італійської Республіки відбулася зустріч голови Комітету у закордонних справах Г.Гопко та співголови депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Італією С.Алєксєєва з Головою делегації Італії в Парламентській Асамблеї Ради Європи, доповідачем ПА РЄ з питань боротьби з корупцією М.Ніколетті.

Під час зустрічі було обговорено сучасний стан українсько-італійських відносин та відзначено високий рівень розвитку міжпарламентського співробітництва. Також було порушено питання пошуку оптимальних шляхів посилення взаємодії між парламентами двох держав, а також національними делегаціями у рамках діяльності в рамках ПА РЄ.

Становище українців у Молдові стало однією з ключових тем візиту до цієї країни української парламентської делегації на чолі з головою Комітету у закордонних справах Ганною Гопко.

За підсумками візиту депутати планують предметно обговорити питання допомоги українцям Молдови з профільними міністерствами та відомствами.

Комітет з питань науки і освіти та Комітет з питань інформатизації та зв'язку спільно з Асоціацією підприємств інформаційних технологій України провели засідання "круглого столу" на тему: "Освітня політика в умовах інформаційного суспільства". Захід мав на меті обговорити модернізацію національної освітньої політики шляхом впровадження інноваційних освітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та визначення ключових напрямів удосконалення нормативно-правового забезпечення цієї політики.

Комітет з питань охорони здоров’я провів «круглий стіл» на тему: «Розвиток національної системи телемедицини та парамедицини в Україні: Впровадження міжнародних стандартів».

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря у Страсбурзі провів зустріч з Комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Муйжнієксом.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська у відкритому зверненні висловили стурбованість повідомленням Підкомітету ООН з питань катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання щодо дочасного припинення їх моніторингового візиту до України.

У Комітеті з питань правової політики та правосуддя відбувся «круглий стіл» на тему: «Правовий статус нормативно-правових актів та перспективи вдосконалення його законодавчого врегулювання».

Під час заходу обговорено питання актуальності нормативно-правового регулювання нормотворчого та законодавчого процесів в Україні в умовах сьогодення, переваг та недоліків прийняття єдиного законодавчого акта про нормативно- правові акти.

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму провів виїзне засідання за участю депутатів Комісії Сейму Республіки Польща з питань фізичної культури, спорту і туризму у Львівській області (м. Трускавець).

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув питання щодо ситуації із заборгованістю з виплати заробітної плати.

Члени Комітету наголосили на негайному погашенні боргів перед працівниками державних підприємств

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримує проведення щорічного перерахунку пенсій у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні.

Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Верховній Раді, Кабінету Міністрів і Національному банку врахувати в роботі проект Стратегії розвитку банківської системи України на 2016-2020 рр.

Відповідне рішення Комітет ухвалив на виїзному засіданні у Вінниці 20 травня.

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

На координаційній зустрічі представників проектів міжнародної технічної допомоги обговорено проміжний звіт діяльності ініціативи на виконання Плану дій з реалізації Декларації відкритості парламенту, який включає в себе 20 зобов’язань між парламентом і громадянським суспільством за такими напрямами: доступ до інформації; залучення громадян до парламентських процесів; звітність; технології та інновації.

У рамках Програми стажування у Верховній Раді України з інтернами провів зустріч Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне.

Під час практикуму для посадових осіб місцевого самоврядування - фахівців з питань місцевих фінансів в контексті діяльності Парламентського офісу місцевого самоврядування презентовано законодавчі стимули бюджетної децентралізації.

В Апараті Верховної Ради відбувся тренінг «Сучасні технології ефективної актуалізації контенту в мережі Інтернет».

Під час роботи за Третім Модулем його учасники, зокрема, ознайомилися з сучасними способами та вимогами до відображення інформації, програмами створення ментальних карт та інфографіки, графічних онлайн-редакторів, сервісів для спільної візуалізації, створення та обробки відео тощо.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50