У сесійній залі зареєструвалося 339 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання. На вимогу двох фракцій у пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після закінчення перерви заяву від фракцій зробив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко. Він озвучив вимоги фракцій до уряду.

Народні депутати з фракції Радикальної партії заблокували трибуну для виступів.

А.Парубій оголосив про входження народних депутатів Валерія Карпунцова, Олега Велікіна і Максима Саврасова до складу фракції "Блок Петра Порошенка".

Головуючий також оголосив про обрання народного депутата Оксани Продан заступником голови фракції "Блок Петра Порошенка".

Народні депутати почали розгляд питань порядку денного.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій».


Законопроектом №2763 пропонується внести до Господарського кодексу України, законів України «Про режим іноземного інвестування» та «Про усунення дискримінації в оподаткуванні суб‘єктів підприємницької діяльності, створених з використанням майна та коштів вітчизняного походження» зміни, якими скасовується державна реєстрація іноземних інвестиції, що має, на думку суб‘єкта права законодавчої ініціативи, спростити залучення іноземних інвестицій в економіку України.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу»


Законопроектом №2764 пропонується внести зміни до Цивільного кодексу України, а також до законів «Про господарські товариства», «Про режим іноземного інвестування» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», які спрямовані на «подолання законодавчих бар‘єрів при здійсненні реструктуризації заборгованості господарських товариств з наданням можливості зарахування такої заборгованості на внески до статутного капіталу та усунення правової невизначеності, яка стосується процедури вступу третьої особи до складу учасників товариства без переходу до нього частки іншого учасника у статутному капіталі товариства». Прийняття проекту, на думку суб'єкта права законодавчої ініціативи, «сприятиме появі у бізнесу нового ефективного інструменту для оптимізації заборгованості господарюючих суб'єктів в кризових умовах. Запозичення досвіду європейських країн, зокрема, Польщі, у сфері проведення обміну боргів товариства на корпоративні права безумовно стане позитивним сигналом і для іноземних партнерів та сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні».

 Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання четвертої сесії відбудеться у середу, 11 травня. 

 

 


 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50