Відбулися заходи за участі керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Головою Комітету у закордонних справах Німецького Бундестагу Норбертом Рьоттгеном, Головою Комісії у закордонних справах Національних зборів Французької Республіки Елізабет Гігу та Головою Комітету у закордонних справах Сейму Республіки Польща Гжегожем Схетиною.


Під час розмови А.Парубій поінформував закордонних колег про ситуацію щодо  впровадження реформ в Україні, боротьби з корупцією, виконання Мінських угод і наголосив, що за наявності активної комунікації і співпраці з новим урядом є перспектива проведення швидких і ефективних реформ.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із заступником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

Під час зустрічі Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці та взаємодії, а також реформи, що відбуваються в Україні.


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до Меморіального кургану героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС на території церкви Св. Архангела Михаїла УПЦ МП і пам'ятного знаку "Воїнам Чорнобиля" з нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у засіданні Програми USAID РАДА, присвяченому реформуванню українського парламенту.

Серед пріоритетних рішень, які має прийняти парламент найближчим часом, А.Парубій назвав ухвалення законопроектів, які потрібні для подальшої співпраці з МВФ, від чого залежить стабільність нашої економіки, реформування судової системи, зміцнення безпеки і оборони, реформування армії.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко,  перебуваючи у складі української делегації у Європарламенті в Брюсселі, повідомила про початок третього засідання Парламентського комітету асоціації. У своєму виступі розповіла про плани Верховної Ради по виконанню Угоди про асоціацію.


Ряд заходів відбувся у парламентських комітетах.

У Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства відбувся "круглий стіл" на тему: "Державна житлова політика: проблеми і перспективи".

Учасники "круглого столу" обговорили питання щодо необхідності приведення житлових норм до вимог статті 47 Конституції України, внесення базових змін в існуючий Житловий кодекс Української РСР (1983 рік) та Житлової Концепції України (1995 рік).

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування затвердив Роз'яснення щодо застосування деяких положень Закону України "Про державну службу" в частині порядку оформлення втрати статусу державного службовця окремими категоріями працівників державних органів.

У Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування обговорено питання з розробки концепції реформування та розвитку нагородної справи України і щодо законодавчого врегулювання порядку використання та опису державних символів України.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав ряд законопроектів такими, що відповідають вимогам антикорупційного законодавства.

Зокрема, таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства, Комітет визнав законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" (щодо уточнення окремих положень).

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із головами комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника. Під час зустрічі Ганна Гопко поінформувала колег про стан та перспективи імплементації внутрішніх реформ, при цьому особливий акцент було зроблено на євроінтеграційному напрямі.

Ганна Гопко взяла також участь у Другому форумі культурної дипломатії України, організованому Інститутом Кеннана та Міністерством закордонних справ України. Захід відбувся в Києві.


Центральною темою форуму була взаємодія держави й громадськості в просуванні української культури та позитивного образу України за кордоном.

Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянув Пропозиції Президента України до прийнятого Закону України "Про внесення змін до Закону "Про державне оборонне замовлення" і рекомендує прийняти цей Закон з їх урахуванням.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки спільно з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) провели "круглий стіл" на тему: "Енергетичні субсидії в Україні та перші результати реформи".

Учасники заходу наголосили на тому, що енергозбереження має бути невід'ємною складовою державної політики субсидування, а також погодилися, що Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки може стати майданчиком не лише для подальшої роботи зацікавлених сторін в питанні реформування енергетичних субсидій, а й забезпечуючи контрольну функцію парламенту, сприятиме посиленню ефективної роботи центральних органів виконавчої влади за цим напрямом.

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря під час третього засідання Парламентського Комітету асоціації між Україною та ЄС у Брюсселі наголосив на нагальній необхідності дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні, а також розробці стратегії та державної політику у цій сфері.


Заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алексєєв взяв участь у засіданні "круглого столу", присвяченому Україні, на якому були присутні лорди та члени палати громад Великої Британії.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк узяв участь у ІІ Національному форумі з підтримки експорту та виступив на Третьому засіданні Української частини Парламентського Комітету Асоціації між Україною та Європейським Союзом у Брюсселі.

У Комітеті з питань охорони здоров'я відбувся "круглий стіл" на тему: "Паліативна допомога дітям: право на отримання медичної допомоги та знеболення".

Головною метою заходу було привернути увагу органів влади та суспільства до нагальних проблем функціонування в Україні такої важливої та актуальної сфери системи охорони здоров'я, як паліативна допомога. Учасники обговорили перспективні кроки розвитку цього виду медичної допомоги для дитячого населення.

Відбулося чергове засідання групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Сполученими Штатами Америки, за результатами якого вирішено розпочати організацію поїздки до США робочим складом делегації керівників групи та членів підгруп у період 23-27 травня 2016 року.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30