На останньому пленарному засіданні третьої сесії 3 лютого парламентарії попередньо схвалили проект Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

4 лютого відкрилася четверта сесія Верховної Ради України VIII скликання.

Народні депутати взяли участь у парламентських слуханнях на тему: "Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України".

У комітетах відбулися чергові засідання.

Так, Комітет з питань бюджету за результатами розгляду рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянув ряд законопроектів щодо уточнення сфери застосування та удосконалення законодавства стосовно передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про стратегічну екологічну оцінку.

Цей Комітет також розглянув лист Рахункової палати України щодо результатів аудиту річної фінансової та бюджетної звітності центрального апарату Міністерства екології та природних ресурсів України у 2014 році.

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (щодо уточнення суб'єктів управління державної власності).

Комітет з питань європейської інтеграції розглянув низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав таким, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, законопроект про створення спеціальної економічної зони «Закарпаття».

Члени Комітету з питань культури і духовності заслухали звіт Віце-прем'єр-міністра - Міністра культури України В’ячеслава Кириленка про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році (Нова культурна політика).

Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич на Всеукраїнській нараді з проблем та ризиків подальшого функціонування системи професійно-технічної освіти в контексті прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" наголосила на тому, що систему профтехосвіти потрібно рятувати негайно.


На нараді обговорено пропозиції, викладені у відповідних законопроектах, які зареєстровані у Верховній Раді.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді попередньо схвалити поданий Президентом України як невідкладний доопрацьований проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя).

Комітет з питань промислової політики та підприємництва провів засідання робочої групи з доопрацювання проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" (щодо забезпечення ефективного функціонування системи ліцензування).

Новації законопроекту створять можливості для забезпечення безперервного функціонування системи ліцензування, захист економічних інтересів держави та прав споживачів.

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк заявив про необхідність створення спеціальної інституції для підтримки вітчизняного експорту - кредитно-експортного агентства для того, щоб просувати продукцію українських виробників, передусім, малого і середнього бізнесу, на закордонні ринки.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув низку законопроектів, спрямованих на вдосконалення соціального захисту військовослужбовців, резервістів та членів їхніх сімей та питання про здійснення реорганізації фондів соцстрахування та створення нового Фонду соціального страхування України.

Питання проведення пенсійної реформи з урахуванням прийнятих законодавчих змін розглядалися під час зустрічі голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової з експертом Світового банку.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув низку поточних питань, визначених планами законотворчої роботи на період четвертої сесії парламенту, і перспективні завдання.

Питання розвитку кредитної кооперації в Україні розглянув Комітет з питань фінансів і банківської діяльності під час виїзного засідання у м. Львові.

Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання особливостей ліцензування господарської діяльності з надання фінансових послуг.

Комітет з питань транспорту розглянув ряд законопроектів, спрямованих на регулювання діяльності транспортної галузі.

Комітет також затвердили план роботи Комітету з питань транспорту на четверту сесію Верховної Ради України восьмого скликання та пропозиції Комітету до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15