Члени Комітету на засіданні 3 лютого розглянули законопроект про внесення змін до Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо забезпечення загальнодоступності даних містобудівного кадастру

Під час обговорення зазначалося, що метою проекту №2395а є забезпечення вільного доступу до даних містобудівного кадастру, що сприятиме прозорості та відкритості введення містобудівної діяльності.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 22 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо забезпечення надання доступу до даних містобудівного кадастру, крім даних, що містять інформацію з обмеженим доступом, шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу містобудування та архітектури, у тому числі у формі відкритих даних, на відповідному веб-порталі відкритих даних.

Комітетом за результатами розгляду прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді направити цей законопроект на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи.

Народні депутати також розглянули проект Закону про внесення змін до статті 45 Житлового кодексу Української РСР (щодо поширення права першочергового отримання жилих приміщень на педагогічних та науково-педагогічних працівників) №2584.

Законопроект розроблено з метою посилення державної підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників в частині забезпечення права на отримання житла в першочерговому порядку шляхом усунення прогалин в чинному законодавстві та поширення норм ст. 45 Житлового кодексу України на усіх без винятку педагогічних та науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. №963.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду прийняти законопроект за основу.

Члени Комітету обговорили проект Закону про встановлення мораторію на виселення, стягнення житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за житлово-комунальні послуги і припинення їх надання (відключення) №2460.

Метою проекту є захист житлових і майнових прав громадян, недопущення примусової реалізації житла та виселення громадян із жилих приміщень в умовах різкого підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Законопроектом пропонується запровадити мораторій на примусове стягнення житла, що належить громадянам України під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, встановити мораторій на нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій, припинення надання (відключення) житлово-комунальних послуг громадянам України у разі несвоєчасного здійснення ними платежів за спожиті послуги, а також зупинити процедури примусового стягнення житла, що були розпочаті до набрання чинності цим Законом.

Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді направити законопроект на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи.

Комітет також розглянув проект Закону про встановлення мораторію на відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України №1502.

Цим проектом пропонується встановити мораторій на обмеження/відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України, освітнім закладам, закладам охорони здоров'я, соціальним закладам та підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги.

Враховуючи зауваження до проекту, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити цей законопроект.

Члени Комітету також розглянули та затвердили План роботи Комітету на лютий-липень 2016 року.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50