У засіданні Комітету, яке відбулося 10 жовтня у м. Миколаєві, взяли участь народні депутати, керівництво Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг, представники "Укрзалізниці", центральних органів виконавчої влади, Миколаївської облдержадміністрації та обласної ради, управлінь та служб, транспортних та промислових підприємств Миколаївської області, громадських організацій.

Під час засідання розглядалися проблемні питання стану морегосподарського комплексу Дніпро-Бузького регіону та транспортної інфраструктури Миколаївської області та шляхи їх вирішення на державному і законодавчому рівнях.

Члени Комітету, зокрема, дискутували щодо якості та ефективності функцінування державної системи управління та контролю у сфері діяльності портів, розглядали питання загальної стратегії розвитку транспортно-логістичної інфраструктури підприємств морегосподарського комплексу Дніпро-Бузького регіону, стану забезпечення нормативно-правовим підґрунтям процесів стимулювання інвестицій в портову інфраструктуру, збільшення обсягів платежів до державного та місцевих бюджетів, створення нових робочих місць.

Народні депутати обговорили питання приведення розмірів ставок портових зборів (канального) до економічно обґрунтованого рівня. Значну увагу було приділено необхідності проведення днопоглиблювальних робіт в акваторіях морських портів Миколаїв, Октябрськ, Бузько-Дніпровсько-Лиманського, Херсонського морського каналів та на лімітуючих ділянках р. Дніпро.

У ході засідання також розглянуто питання про стан, проблеми та перспективи розвитку залізничного сполучення Миколаївської області.

Члени Комітету приділили увагу обговоренню питання щодо реалізації спільного з ЄБРР та ЄІБ проекту електрифікації залізничного напрямку Знам'янка-Долинська-Миколаїв, будівництва двоколійної залізничної ділянки на цьому напрямку, реконструкції пасажирського вокзалу ст. Миколаїв Одеської залізниці та будівництва об'їзної дороги м. Миколаєва.

Дискусія відбулася при обговоренні питання про стан, проблеми та перспективи розвитку дорожнього господарства, як невід'ємної складової транспортної інфраструктури Миколаївської області та реформування системи пільг на транспортні послуги.

Учасники засідання також широко обговорили доповідь про стан справ в комунальному підприємстві "Міжнародний аеропорт Миколаїв" та заходи щодо відновлення його функцінування.

Члени Комітету за результатами обговорення наголосили на необхідності здійснення комплексу заходів з розвитку транспортної інфраструктури Миколаївської області. Зокрема, збільшення фінансування на розвиток та утримання автомобільних доріг Миколаївської області, реалізації проекту "Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка" (будівництво другої колії, електрифікація та модернізація систем сигналізації та зв'язку), доцільності будівництва об'їзної дороги навколо м. Миколаєва та спорудження мостового переходу через р. Південний Буг у м. Миколаєві.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 10:01
27 березня 2024 09:30