12 жовтня 2015 року було проведено зустріч керівництва Комітету у закордонних справах із представниками «Вишеградської групи».

З української сторони участь у зустрічі взяли голова Комітету Ганна Гопко, заступник голови Комітету Борис Тарасюк та голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Артур Герасимов. «Вишеградська група» була представлена Державним секретарем Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Словацької Республіки Ігорем Слободніком, Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Юрайем Сівачеком, заступником Міністра закордонних справ Чеської Республіки Ярославом Лудвою, Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом, заступником державного секретаря Міністерства закордонних справ Республіки Польща з питань співпраці у сфері розвитку, польської діаспори та Східної політики Конрадом Павліком, заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Рафалем Вольским, Державним секретарем Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини з питань безпекової політики та міжнародного співробітництва Іштваном Міколом та Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Ернем Кешкеньем.

Під час зустрічі українська сторона детально поінформувала представників країн «Вишеградської групи» про поточні політичні події в Україні у контексті протистояння російській агресії, реалізації важливих внутрішніх реформ, впровадженню курсу на європейську інтеграцію, про безпекову ситуацію на Сході України, стан та перспективи імплементації Мінських домовленостей, розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні напередодні проведення місцевих виборів. Українська сторона також висловила подяку країнам «Вишеградської групи» за гуманітарну допомогу, зокрема, що надається українським військовослужбовцям, пораненим на Сході нашої держави.

 

Представники Вишеградської групи висловили зацікавленість у розширенні співпраці з Україною в енергетичній сфері, поглибленні взаємодії в оборонній і безпековій сферах, активізації співпраці в реалізації важливих інфраструктурних проектів, реформуванні окремих галузей економіки та вищої освіти. Сторони наголосили на важливості відновлення та збереження територіальної цілісності України, а також необхідності зупинки російської агресії. Країни «Вишеградської групи» вкотре підкреслили готовність продовжувати надання підтримки в процесі реалізації в Україні реформи із децентралізації влади, а також впровадження комплексних реформ у сфері вищої освіти.

Під час зустрічі також порушувалося питання введених проти Російської Федерації міжнародних обмежувальних заходів, у тому числі, індивідуального та економічного характеру. Сторони дійшли згоди щодо необхідності їх збереження за нинішніх обставин.

 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00