Основною метою зустрічі, яка відбулася 3 липня за ініціативи голови Комітету Ганни Гопко, стало обговорення ініціативи «Великої сімки» щодо створення міжнародної групи підтримки на рівні послів, акредитованих у Києві, яка допоможе Україні реалізовувати реформи та боротися із корупцією.

Голова Комітету детально поінформувала учасників заходу про законотворчу роботу Верховної Ради України, яка спрямовується на створення необхідної правової бази для імплементації нагальних внутрішніх реформ. У цьому зв’язку було наголошено на значному прогресі в розробці та ухваленні необхідних законодавчих актів, якого вдалося досягти з моменту проведення останніх парламентських виборів у жовтні минулого року. Учасники зустрічі з української сторони високо оцінили надання країнами «Великої сімки» значної політичної та фінансової допомоги, яка відіграє особливо важливу роль в умовах боротьби з російською агресією на Сході України. Було також наголошено на необхідності збереження режиму санкцій щодо Російської Федерації, запровадженого після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та початку військової агресії на території частин Донецької та Луганської областей. Учасники зустрічі наголосили на нагальній потребі у  виробленні комплексного плану "Великої сімки" для масштабної модернізації України.

На думку послів країн «Великої сімки», Україна сьогодні проходить один із найбільш відповідальних і складних періодів розвитку. Агресія Росії свідчить про те, що вибір українського народу на користь європейського вектора розвитку був правильним. Іноземні дипломати також підкреслили, що країни Сімки надавали і готові й надалі надавати Україні усю необхідну політичну, фінансову, консультативну допомогу, оскільки успіх у проведенні внутрішніх реформ та зміна життя пересічних українців на краще є спільною відповідальністю як України, так і світової спільноти. Учасники зустрічі погодилися з тим, що врегулювання ситуації на території частин Донецької та Луганської областей має відбуватися виключно мирним шляхом, з повагою до політичних рішень, досягнутих у рамках Мінського формату.

За результатами заходу його учасники домовилися продовжити практику організації подібних зустрічей як на рівні профільного Комітету українського парламенту, так і на рівні інших зацікавлених комітетів Верховної Ради України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18