Захід, який триватиме 26-27 травня, організований Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (ОБСЄ/БДІПЛ), проходить за участі Майкла Джорджа Лінка, директора ОБСЄ/БДІПЛ, Посла Мелані Вервір, Спеціального радника Голови Офісу ОБСЄ з ґендерних питань та Мег Манн, колишнього міністра з питань жінок та рівності Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії, а також парламентаріїв країн-членів ОБСЄ та представників міжнародних організацій.

Ключовою темою обговорення ґендерних експертів та політиків стала проблема розширення політичної участі жінок в країнах регіону ОБСЄ. Зокрема, під час експертної зустрічі було порушено  питання ролі жінок у парламенті та політичних партіях, а також обговорено виклики й проблеми, які виникають на шляху становлення їхнього політичного лідерства.

«Рівноправна участь жінок у прийнятті політичних рішень є не лише запорукою зміцнення демократії та гарантування прав людини, але й ключовою умовою сталого економічного розвитку, забезпечення миру та безпеки» -  наголосила М.Іонова у виступі. Вона поінформувала учасників заходу про стан ґендерної рівності в Україні в цілому та про роль політичних партій у залученні жінок до більш активної участі у політичному житті країни. «Зважаючи на те, що жінки посідають лише 11,85% місць у Верховній Раді України, політичні партії повинні більш активно працювати над залученням жінок у свої структури та у політику в цілому» - зазначила народний депутат.

«Для політичних партій важливо і вигідно збільшити рівень залучення жінок до партійних структур та керівних органів партій, адже останні дослідження свідчать, що участь жінок зміцнює довіру громадян до політичних партій» - наголосила М.Іонова. 

Народний депутат також зауважила, що для України наразі особливо важливо збільшити доступ жінок до прийняття рішень в усіх сферах суспільства, й насамперед, у сфері національної безпеки. Адже залучення більшої кількості жінок до посередництва та мирного врегулювання конфлікту на Донбасі має ключове значення для попередження подальшої ескалації конфлікту та його вирішення. М.Іонова також поінформувала присутніх експертів та політиків про вплив конфлікту на сході України на жінок та важливу роль, яку українські жінки відіграють на сьогодні в його  врегулюванні.

Під час експертної зустрічі були обговорені ключові стратегії, які застосовуються політичними партіями та органами державної влади з метою заохочення участі жінок у політиці. Окрім того, учасники заходу поділилися успішними практиками просування жінок у країнах регіону ОБСЄ в передвиборний період та під час проведення виборів.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00