Під час робочого візиту до столиці США члени МФО «Рівні можливості» Олена Кондратюк, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Лілія Гриневич та Альона Бабак провели зустріч із представниками Конгресу США та поінформували своїх американських колег про ситуацію в Україні.

29 квітня українська делегація зустрілася із сенатором Келлі Айотті, членом комітету оборони Сенату США. Сенатор неодноразово закликала уряд США надати Україні додаткову економічну допомогу для подолання наслідків конфлікту, розв’язаного Російською Федерацією на Донбасі. Народний депутат Ірина Геращенко повідомила сенатору останні дані щодо людських та економічних втрат, які несе на сьогодні Україна. «Ми потребуємо солідарної позиції та допомоги  з посиленням санкцій проти країни-агресора, аби змусити Росію виконувати Мінські домовленості» - зазначила І.Геращенко. Вона запросила сенатора Келлі Айотті відвідати східну Україну, щоб побачити дійсні наслідки конфлікту, який був розв’язаний Росією.

Своєю чергою,  народний депутат Олена Кондратюк поінформувала сенатора про становище внутрішньо переміщених жінок і наголосила, що зараз вони несуть подвійне навантаження, оскільки зіштовхуються із проблемами на ринку праці та водночас несуть відповідальність за батьків і дітей. «У такій ситуації вкрай важливо підтримати жінок, створити сприятливі умови для соціальної адаптації та належного рівня життя, доступу до базових соціальних послуг та примирення із місцевим населенням» - зауважила О.Кондратюк. Вона також зазначила, що народні депутати України зацікавлені у вивченні досвіду США щодо підтримки та розвитку підприємницького потенціалу жінок. 

Народний депутат Марія Іонова того ж дня скористалася нагодою поспілкуватися зі студентами однієї з вищих шкіл Вашингтона. Ключовою темою зустрічі депутата з американськими студентами також став конфлікт на сході України. М. Іонова поінформувала про складну гуманітарну ситуацію на Донбасі та ті виклики, які стоять перед українською владою в зв’язку з необхідністю подолання наслідків конфлікту та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб. Народний депутат України розповіла про візити, які здійснюють українські парламентарії на схід України, аби привезти гуманітарну допомогу постраждалим. «Я фактично щомісяця буваю на Донбасі і добре знаю ситуацію і настрої, які там склалися. Звісно, вони не прості, проте більшість молоді підтримує європейську інтеграцію України. Для них потрібно створювати програми навчання та міжнародних обмінів, які сприятимуть розвитку молоді та утвердженню проєвропейських поглядів» - наголосила М.Іонова.

Окрім того, народні депутати зустрілися з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Українська делегація подякувала представникам цієї організації за ту допомогу, яку вони надають Україні для того, аби подолати наслідки конфлікту. Народні депутати також поінформували представників Агентства США з міжнародного розвитку про кроки, які робить українська влада для ефективного проведення економічних реформ та боротьби з корупцією. Водночас, вони наголосили, що реформи в умовах війни не можуть бути швидкими, адже в країні відбувся значний спад економіки і виникають труднощі із залученням іноземних інвестицій, і закликали надалі підтримувати Україну в її прагненні побудувати стабільну економіку та зміцнити демократичні інститути.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00