Виставка ініційована за сприяння Уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірини Геращенко та Національної спілки журналістів України.

Відкрив виставку Міністр у справах Європи Великої Британії Девід Лідінгтон, який у своїй промові визнав, що світ не завжди оперативно реагує на ситуацію на Донбасі, але сьогодні солідаризується з Україною.

Британський уряд та Парламент займають в цьому питанні спільну позицію.

На відкритті фотовиставки та інших заходах задля привернення уваги британського політикуму до ситуації в Україні та інформування їх про війну на Донбасі, були присутні група народних депутатів України та представники українського Уряду.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, народний депутат І.Геращенко підкреслила, що це не є громадянська війна і звернулася до британських колег із закликом посилювати санкції проти Російської Федерації, яка спонсорує цю війну. Вона поінформувала про порушення мінських угод з боку Російської Федерації і бойовиків, про страждання цивільного населення, зокрема, жінок і дітей. Народний депутат України від фракції "Блоку Петра Порошенка", заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова закликала британських політиків підтримати ініціативу Президента України щодо введення миротворчого контингенту на Донбас і запросила їх відвідати Україну, аби на власні очі пересвідчитися в масштабних руйнаціях розв’язаної Російською Федерацією війни.

Серед інших питань, що піднімалися під час всіх заходів були питання проведення реформ в Україні, робота нового українського Парламенту, боротьба з корупцією. Народні депутати України також обговорювали питання збільшення технічної та фінансової допомоги Україні, в тому числі для активізації реформ та допомоги переселенцям.

Голова міжпарламентської групи друзів "Україна - Британія" Джон Віттінгдейл пообіцяв, що британські політики продовжуватимуть тиск на Російську Федерацію доти, доки не буде прогресу у виконанні мінських угод.

Також під час візиту української делегації до Великої Британії відбулися зустрічі народних депутатів з представниками української громади Лондона. В Українському Інституті в Лондоні було організовано благодійний аукціон, на якому серед лотів були і фотографії експозиції. Під час аукціону вдалося зібрати більше 1600 фунтів стерлінгів на потреби Ірпінського реабілітаційного центру для військовослужбовців. Серед проданих фотографій і роботи фотографа Олександра Клименка, який також був присутній на заходах.

Для довідки: В заходах, спрямованих на інформування британського політикуму про ситуацію в Україні, взяли участь народні депутати України І. Геращенко, М. Іонова, О. Сотник, О. Рябчин, представники Уряду, зокрема, Міністр аграрної політики та продовольства України О. Павленко, перший заступник Міністра закордонних справ України Н. Галібаренко.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00