У Києві проведено Другу Міжпарламентську конференцію на тему «Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО». Під час конференції відбулася церемонія підписання Заяви про створення Міжпарламентської асамблеї - Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова та Верховної Ради України.

Перед початком роботи форуму голови делегацій-учасниць конференції взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу жертв Голодомору.

У рамках Міжпарламентської конференції була проведена Спеціальна експертна дискусія щодо формування регіональної відповіді на дезінформацію. Модерувала захід Ребекка Хармс, депутат Європарламенту, співголова Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ.

У «Тріумфальній залі» готелю «Київ» відбулася церемонія відкриття конференції. Під час церемонії, яку вів представник Сейму Литовської Республіки Андрюс Кубілюс, з промовами виступили Андрій Парубій, Голова Верховної Ради України; Іраклій Кобахідзе, Голова Парламенту Грузії; Андріан Канду, Голова Парламенту Республіки Молдова.

Під час відкриття конференції відбулася церемонія підписання Заяви про створення Міжпарламентської асамблеї Грузії, Республіки Молдова та України.

По завершенні церемонії було проведено спільний брифінг голів парламентів Грузії, Молдови та України.

Під час заходу Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Закон України «Про Вищий антикорупційний суд».

Робота Міжнародної конференції складалася з проведення трьох панелей. Перша панель: «Протистояння новим безпековим викликам», друга панель на тему: «Україна, Грузія, Молдова: від Угоди про асоціацію до повної інтеграції в ЄС», третя панель: «Політичний діалог та побудова консенсусу».

*** 2 березня цього року в Кишиневі (Республіка Молдова) відбулася Міжпарламентська конференція «Грузія, Молдова і Україна: Східне партнерство та сучасні безпекові виклики», в якій взяли участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Голова Парламенту Республіки Молдова Андріан Канду, Голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе, представники керівництва парламентів Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, а також Атлантичної Ради, яка виступила співорганізатором заходу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Друга Міжпарламентська конференція”

09 червня 2018 16:45
09 червня 2018 16:15
09 червня 2018 14:30
09 червня 2018 12:28
09 червня 2018 11:16
09 червня 2018 10:49
09 червня 2018 10:48
09 червня 2018 10:47
09 червня 2018 10:46
09 червня 2018 10:44