17 листопада в межах відзначення Міжнародного тижня законодавчої відкритості за підтримки Ініціативи «Відкритий Парламент» у Верховній Раді України розпочала свою роботу фотовиставка «Парламент відчиняє двері: від інтерна до народного депутата».

 

Мета фотовиставки – розповісти історії людей, які свого часу були учасниками Програми стажування у Верховній Раді України, а сьогодні стали народними депутатами України, працівниками Апарату Парламенту, помічниками-консультантами народних депутатів України.

 

У такий спосіб організатори виставки прагнули показати, що відкритість Парламенту визначається не тільки кількістю інформації про його діяльність, яка знаходиться у відкритому доступі, залученням громадськості та фахової спільноти до законотворчого процесу чи можливістю участі громадян у комітетських або пленарних засіданнях, а й здатністю відчиняти двері для молодих обдарованих фахівців, які підсилюють його роботу, приносять новітні методології та підходи до роботи, сприяють підвищенню якості його роботи і популяризації державної служби. Кожна з розказаних історій – ілюстрація того, що молода людина, яка володіє своїм фахом на високому рівні і готова працювати на користь держави, має можливість роботи це в стінах Парламенту, й одним з кроків до цього може стати участь у Програмі стажування в Апараті Верховної Ради України.

 

Серед героїв фотовиставки – народні депутати України, помічники-консультанти парламентарів, працівники секретаріатів комітетів та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, які свого часу були учасниками Програми стажування у Верховній Раді України, а сьогодні розповідають власні історії професійного успіху та діляться своїм баченням ролі Парламенту та розвитку парламентаризму в Україні.

 

Окрім того, фотовиставка супроводжується довідковими матеріалами про Міжнародний тиждень законодавчої відкритості, у межах відзначення якого вона проводиться, та поняття відкритого парламенту. 

 

Фотовиставка проводиться Асоціацією випускників Програми стажування у Верховній Раді України та інших органах влади – ГО «Ліга інтернів» у межах відзначення Міжнародного тижня законодавчої відкритості за підтримки Ініціативи «Відкритий парламент» та Верховної Ради України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Текстові публікації”

18 квітня 2018 15:19
19 грудня 2017 17:37
06 грудня 2017 14:13
17 листопада 2017 14:15
16 листопада 2017 12:42
24 жовтня 2016 12:08
20 листопада 2013 16:30
23 травня 2012 16:17
05 березня 2012 16:11