У Верховній Раді України відбулася зустріч представників депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Вірменія з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андраніком Манукяном.

Під час зустрічі керівник міжпарламентської групи Ігор Мосійчук привітав Надзвичайного та Повноважного Посла Вірменії в Україні та всю вірменську громаду з Днем незалежності Республіки Вірменія.

Також відбувся обмін думками щодо розбудови відносин між обома державами. Сторони відзначили значний потенціал для зміцнення зав’язків у різних сферах діяльності.

В контексті національного свята Вірменії зазначалося, що свою незалежність Вірменія проголошувала двічі. Вперше вона стала незалежною державою 28 травня 1918 р. Ця дата відзначається у Вірменії на державному рівні, але не як День незалежності, а як День Першої республіки. Перша вірменська республіка проіснувала відносно недовго: в 1922 році вона увійшла до складу СРСР. У 1937 році з'явилася Вірменська РСР, яка проіснувала до розпаду Радянського Союзу. Відтак, День незалежності відзначається у Вірменії 21 вересня.