Голова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв отримав відзнаку Кавалера ордена Зірки Італії від Президента Італійської Республіки Серджо Матарелли. Офіційно вручив її Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа на прийомі з нагоди Дня Італії.


Як зазначив Давіде Ла Чечіліа, Сергія Алєксєєва нагороджено за особистий вклад в консолідацію відносин між Італією та Україною.

 «За стабільну підтримку культурного обміну між двома країнами, особливо при реалізації проекту встановлення пам‘ятника Данте Аліг‘єрі у центральному парку Києва з нагоди 750-ї річниці від дня народження великого поета», - сказав Давіде Ла Чечіліа.

 У свою чергу Сергій Алєксєєв наголосив, що для нього велика честь отримати цю високу винагороду і вона є результатом роботи багатьох людей.

 «Це не тільки відзнака мого вкладу у розвиток відносин між нашими країнами, а всієї нашої міжпарламентської групи дружби Україна-Італія. Це також нагорода мера Києва Віталія Кличка та всій міської адміністрації, які сприяли реалізації багатьох, зокрема, і культурних проектів у столиці», - сказав він.


За словами Сергія Алєксєєва, якщо раніше відносини між Україною та Італією були партнерськими, то завдяки спільним зусиллям на всіх рівнях можна говорити вже про дружні відносини між країнами.