У Римі підписано Меморандум про взаєморозуміння між Палатою депутатів Італійської Республіки та Верховною Радою України. Про це повідомив співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв. З української сторони під документом підпис поставив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, а з італійської - Головою Палати Депутатів Італійської Республіки Лаура Болдріні.

«В українсько-італійських відносинах відбулася важлива подія - у Римі підписали Меморандуму про взаєморозуміння між Палатою депутатів Італійської Республіки та Верховною Радою України. Понад рік ми готувалися до цього, узгоджуючи текст документа», - сказав він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що домовленість про підписання Меморандуму була досягнута минулого року, коли українські депутати відвідали парламент Італії з першим офіційним візитом. Тоді сторони почали напрацьовувати та узгоджувати текст документа.

«Тепер з гордістю можна сказати, що Україна стала лише 14 країною, з якою у Італії є подібний документ щодо взаємодії. Ми і раніше плідно співпрацювали з нашими італійськими колегами, проте зараз вийшли на новий рівень відносин», - відзначив він.

На думку Сергія Алєксєєва, посилення саме міжпарламентської співпраці сприятиме в цілому укріпленню зв’язків між Україною та Італією, адже саме парламентарії є провайдерами реформ у своїх країнах.