Посольство України в Італії представило туристичний потенціал нашої країни на ІІІ Міжнародному туристичному форумі, що проходив 21-22 жовтня в м.Левіко (регіон Трентіно-Альто-Адідже). Презентація високопрофесійних матеріалів щодо туристичних перспектив України стала можливою завдяки сприянню Секретаря Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму А.Романової та президента Української асоціації медичного туризму В.Янішевської.

У заході взяли участь представники туристичних компаній та профільних асоціацій США, Бразилії, Колумбії, Мексики, КНР, Японії та низки країн ЄС. В рамках окремої секції учасникам форуму були презентовані туристичні можливості України, зокрема, в секторі медичного та оздоровчого туризму. Адже наша країна має унікальні природні та кліматичні ресурси, на базі яких вже сьогодні працює низка об’єктів туристичної інфраструктури з європейським рівнем лікування та відпочинку.

В рамках форуму з керівництвом туристичних асоціацій Італії, Іспанії та Бразилії було домовлено про надання консультативної допомоги в галузі просування можливостей українського туризму на світовому ринку, здійснення італійської цільової бізнес-місії до Івано-Франківської та Львівської областей, а також включення української туристичної інфраструктури до партнерських програм з аналогічними підприємствами Італії та інших країн ЄС.