2 червня голова Комітету з питань науки і освіти зустрілася з Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Бєлоцерковські з метою обговорення питань обміну досвідом у сферах реабілітації та соціалізації ветеранів АТО, освіти та науки.

На початку зустрічі Лілія Гриневич зазначила: «Сьогодні маємо зробити все можливе, щоб досвід дружніх країн допоміг у процесі адаптації та, за необхідності, перепідготовки ветеранів АТО».

Посол зауважив, що ізраїльське законодавство та система освіти мають численні законопроекти та програми, спрямовані на допомогу громадянам-учасникам бойових дій. Е. Бєлоцерковські запевнив, що з радістю долучиться до фасилітації обміну досягненнями в цій сфері.

Голова Комітету розповіла про здобуття Україною членства в програмі наукових досліджень «Горизонт 2020» і висловила сподівання на започаткування партнерських проектів у цій програмі. Посол Ізраїлю зацікавився перспективами наукового співробітництва.

На зустрічі також порушувалися питання обміну досвідом в освітній галузі.

Особливу увагу Л. Гриневич приділила досвіду університетів Ізраїлю щодо популяризації досліджень та інновацій ізраїльськими компаніями. Е. Бєлоцерковські виступив із пропозицією організувати зустріч-семінар за участі одного з Нобелівських лауреатів Ізраїлю з українськими освітянами та студентством.